Tandwielkast en lineaire beweging berekenen voor 3D-printer bouwsector

In de nieuwste uitgave van Aandrijftechniek focussen we op ons werk met AXIS & Pollen voor klant CyBe Construction. Pioniers in 3D-printen in de bouw vertrouwen op onze expertise, niet alleen in versnellingsbakken, maar ook in rekken Dat is waar het rondsel van pas komt. We hebben in het verleden met AXIS Pollen aan robotcrawler gewerkt, zegt Corné van Gils hierover:

“We vonden het zo leuk dat we eindelijk Apex Dynamics zover kregen om rekening te houden met de lineaire beweging van het portaalsysteem en de versnellingsbakken. Omdat ze ook bekend zijn met rondsels en tandheugels, heb ik Eric Megens gevraagd om eens naar CyBe te kijken.”

Het volledige artikel van Paul Quaedvlieg is beschikbaar in de nieuwe editie Aandrijftechniek.

De versnellingsbak berekenen

Onze eigen Eric Megens zei het volgende over de uitdaging:

“Het mondstuk, de robot en het gewicht van de X en Door de aandrijvingen in die acht kolommen worden Y-assen gedragen. De berekeningen met de speciale tandwielkast leverden veel problemen op. Een andere grote uitdaging voor het portaal was de berekening van de belasting naar de servomotor. Aangezien de ABB-motoren vast zijn, moeten we begin nu van de motor naar de belasting Doe de berekeningen. Dat werkt op zich, maar het maakt het wel moeilijker. Het draait allemaal om acceleratie, kracht en koppel.”

Je wilt meer leren over bepalen de juiste servomotor en tandwielkast Combinatie of toepassing van onze tandheugel? Neem dan contact met ons op!

Offertetool

Gemakkelijke aanvraag genereren

Vraag een offerte aan

Ontwerptool

Altijd correcte servomotor-versnellingsbakcombinatie, tandheugel of rondsel

Probeer nu

Post onderwerpen