Beste van twee werelden met Thomson’s H-Track lineaire actuatoren

Krachten tot 21.350 N en snelheden tot 100 mm/s bereiken in een compacte behuizing? Met de nieuwe H-Track lineaire actuatoren van Thomson is het mogelijk. De populariteit van elektrische systemen neemt de laatste jaren toe en hiermee ook de interesse voor de nieuwe H-Track. De elektro-hydraulische actuator is ideaal voor mobiele systemen, zoals landbouwvoertuigen, sneeuwschuivers, veegwagens en maaiers. Door de technieken van hydraulische actuatorsystemen te combineren met een elektrische lineaire aandrijving creëert Thomson het beste van twee werelden. 

H-track

 

Krachtige motor geschikt voor zwaarder werk 

De krachtige actuatoren zijn speciaal ontwikkeld voor het zwaardere werk. De actuatoren zijn ingebouwd met een energie-efficiënte DC-motor die de interne hydropomp aandrijft en de hydraulische cilinder voorziet van energie. Het bedienen van de gieksystemen van landbouwspuiten is een voorbeeld van het werk dat de H-Track actuatoren kan uitvoeren. Hoewel er een grens zit aan de mogelijkheden, werken de actuatoren sneller en efficiënter naarmate het formaat van de giek toeneemt. Daarnaast zijn de aluminium behuizingen van de actuatoren geïntegreerd met een vloeistofreservoir en kleppen, ontstaat een extreem energiedichte en compacte lineaire aandrijving. Op deze techniek rust een patent.

Een langere giek vereist niet alleen meer kracht om in- en uitgeklapt te kunnen worden, ook genereren grotere lengtes tijdens het sproeien in een vaak hobbelig veld, enorme krachtpieken op de aandrijfsystemen. Starre spindelaandrijvingen kunnen daardoor makkelijk breken, maar omdat de H-Track cilinders over een drukbeveiliging beschikken zijn ze extreem stoot- en schokbestendig. Door de robuustheid van de H-Track actuatoren is het bedienen van gieken met lengtes tot zelfs 55 meter geen enkel probleem.

Lineaire actuatoren met afgestemd tempratuurbestendigheid

De H-Track elektro-hydraulische actuatoren worden zeer uiteenlopend geleverd afhankelijk van de gewenste kenmerken:

  • Slaglengte: vanaf 50 mm t/m 406 mm
  • Lineaire bewegingen met snelheden van 5 tot 100 mm/s als gevolg van verschillende pompconfiguraties
  • Motor leverbaar in 250 en 560 W en 12,24 of 48 Volt voedingsspanning
  • Maximaal 21 kN aan duwkracht en 16 kN aan trekkracht

Ook zijn er verschillende hydrauliekoliën beschikbaar, waarmee de actuatoren qua temperatuurbestendigheid afgestemd kunnen worden op drie verschillende werkgebieden met een minimum van -40 °C en een maximum van +80 °C. De solide aluminium behuizing is dynamisch vocht- en vuilbestendig volgens IP65 en statisch tot IP69K (bestand tegen stof en warm water onder hoge druk). De zuigerstangen kunnen worden voorzien van verschillende typen aansluitingen.