Kollmorgen breidt mogelijkheden van AKD2G servo drive serie uit

Kollmorgen breidt mogelijkheden van AKD2G servo drive serie uit

Kollmorgen breidt mogelijkheden van AKD2G servo drive serie uit

Kollmorgen breidt mogelijkheden van AKD2G servo drive serie uit

Kollmorgen, een toonaangevende fabrikant van motion control systemen, heeft onlangs aangekondigd dat ze de mogelijkheden van hun AKD2G servo drive serie uitbreiden. Deze uitbreiding biedt nieuwe functies en verbeteringen die de prestaties en flexibiliteit van de servo drives verder verbeteren.

Verbeterde prestaties en flexibiliteit

De AKD2G servo drive serie van Kollmorgen staat bekend om zijn betrouwbaarheid en precisie. Met de recente uitbreiding kunnen gebruikers nu profiteren van nog betere prestaties en meer flexibiliteit in hun motion control toepassingen.

Een van de belangrijkste verbeteringen is de toevoeging van een hogere nominale stroom. Dit stelt gebruikers in staat om zwaardere belastingen aan te sturen en biedt meer mogelijkheden voor toepassingen met hogere prestatievereisten.

Daarnaast is de AKD2G servo drive serie nu ook verkrijgbaar met een breder scala aan communicatie-opties. Dit maakt het eenvoudiger om de servo drives te integreren in bestaande systemen en maakt het mogelijk om gegevens efficiënter uit te wisselen met andere apparaten en controllers.

Geavanceerde functies

Naast de verbeterde prestaties en flexibiliteit biedt de AKD2G servo drive serie ook een aantal geavanceerde functies die de gebruikerservaring verder verbeteren.

Een van deze functies is de mogelijkheid om de servo drives te configureren en te monitoren via een webgebaseerde interface. Dit maakt het gemakkelijker om de servo drives in te stellen en te controleren, zelfs op afstand. Gebruikers kunnen eenvoudig toegang krijgen tot de interface via een webbrowser op hun computer of mobiele apparaat.

Bovendien biedt de AKD2G servo drive serie ook geavanceerde diagnosemogelijkheden. Gebruikers kunnen gedetailleerde informatie krijgen over de status en prestaties van de servo drives, waardoor ze eventuele problemen snel kunnen identificeren en oplossen. Dit vermindert de downtime en verbetert de algehele efficiëntie van het systeem.

Toepassingen en voordelen

De uitgebreide mogelijkheden van de AKD2G servo drive serie bieden tal van voordelen voor verschillende toepassingen.

Een voorbeeld van een toepassing waarin de AKD2G servo drives van Kollmorgen kunnen worden gebruikt, is robotica. Met de verbeterde prestaties en flexibiliteit kunnen de servo drives nauwkeurige en snelle bewegingen van robotarmen mogelijk maken. Dit is essentieel voor toepassingen zoals pick-and-place, waarbij robots objecten moeten oppakken en verplaatsen met grote precisie.

Een ander voorbeeld is de verpakkingsindustrie. Hier kunnen de AKD2G servo drives worden gebruikt om de bewegingen van verpakkingsmachines te regelen. De verbeterde prestaties en flexibiliteit stellen fabrikanten in staat om hun productieprocessen te optimaliseren en de productiviteit te verhogen.

  • Robotica – nauwkeurige en snelle bewegingen van robotarmen
  • Verpakkingsindustrie – regelen van bewegingen van verpakkingsmachines

Conclusie

De uitbreiding van de mogelijkheden van de AKD2G servo drive serie van Kollmorgen biedt gebruikers verbeterde prestaties, meer flexibiliteit en geavanceerde functies. Dit opent nieuwe mogelijkheden voor verschillende toepassingen, zoals robotica en de verpakkingsindustrie. Door te profiteren van de verbeterde prestaties en flexibiliteit van de AKD2G servo drives kunnen gebruikers hun motion control systemen optimaliseren en de efficiëntie verhogen.

Meer informatie over de uitbreiding van de AKD2G servo drive serie van Kollmorgen is te vinden op de website van Kollmorgen.

Post onderwerpen