Grote serie uitbreiding voor railvoertuig relais

Gepubliceerd op / Grote serie uitbreiding voor railvoertuig relais

Waarom zou je je assortiment slechts met één variant uitbreiden als je er ook meerdere kunt ontwikkelen? ComatReleco, Zwitserse marktleider op het gebied van high-end elektronische en elektromechanische relais, pakt het daarom groots aan en breidt haar leveringsprogramma uit met meerdere relais, contactors en bewakingsrelais die ingezet kunnen worden voor het gebruik van railvoertuigen.

Het gebruik van een relais

Een relais een door elektromagneet bediende schakelaar die een willekeurig aantal schakelcontacten kan openen of sluiten. Hierdoor kan een relais met relatief weinig spanning een (veel) grotere spanning schakelen. Ze worden toegepast om een microschakelaar een groot elektrische apparaat in werking te stellen. De microschakelaar hoeft enkel de stroom en spanning naar de spoel te dragen, niet de grote stroom voor het geschakelde apparaat. Hierdoor komt de hoge spanning nooit op de schakelaar te staan.

Minder montagetijd door ontwikkelde Push-in techniek

Om de montagetijd te verkorten ontwikkelde ComatReleco relais met Push-in techniek. De sockets zijn geschikt voor montagesnoeren met harde en soepele kerk, waardoor geen specifiek gereedschap nodig is voor de montage.

Bromvrije contactor

Voor stromen van maximaal 20 of 25A ontwikkelde ComatReleco de RIC contactor. Dit model is ingebouwd met een blusmagneet, de 25A, waardoor dit type contactor bij de NO of NC configuratie ook de optie heeft van twee wisselcontacten. Daarnaast kan de RIC contactor tot wel 10 miljoen mechanische cycli aan.

De contactors zijn te verkrijgen in diversie spoelspanningen: 24VDC, 36 VDS, 72 VDS en 110 VCS.

Insteekmodules kunnen gebruikt worden in combinatie met een relais en socket. Als het gaat om DIN bouwvorm (multifunctionele relais) bestaat de mogelijkheid voor een relais-uitgang of een solid-state uitgang.

Voor specifieke doeleinden, zoals fasebewaking, fasehoekbewaking en frequentie of monteren op een socket, heeft ComatReleco nu ook het SSU33r relais in het assortiment, die ingesteld kan worden met twee potmeters.

Alle relais in deze serie voldoen aan de volgende normen:

  • EN50155: Railway applications- Rolling stock- Electronic equipment
  • EN61373; Railway applications- Rolling stock equipment- Shock and vibration tests
  • EN45545-2; Railway applications-Fire protection on railway vehicles
  • Part2; requirements for fire behavior of materials and components.
  • Het bewaken van elektronische grootheden

Als laatste, en voor het bewaken van elektrische grootheden, lanceert ComatReleco bovendien het MRM relais voor het bewaken van de spanning, stroom, vermogen en netwerkkwaliteit. Daarnaast is dit relais ook geschikt voor DIN rail montage.

Post onderwerpen

bewakingsrelais | contactor | relais