Fokker Next Gen gebruikt 3DEXPERIENCE-platform van Dassault Systèmes voor vliegtuigontwerp

Fokker Next Gen gebruikt 3DEXPERIENCE-platform van Dassault Systèmes voor vliegtuigontwerp

Fokker Next Gen gebruikt 3DEXPERIENCE-platform van Dassault Systèmes voor vliegtuigontwerp

Fokker Next Gen gebruikt 3DEXPERIENCE-platform van Dassault Systèmes voor vliegtuigontwerp

Fokker Next Gen, een toonaangevende Nederlandse vliegtuigfabrikant, heeft aangekondigd dat ze het 3DEXPERIENCE-platform van Dassault Systèmes zullen gebruiken voor hun vliegtuigontwerp. Dit platform biedt geavanceerde tools en functionaliteiten die Fokker Next Gen in staat stellen om efficiënter en effectiever te werken aan het ontwerp en de ontwikkeling van hun vliegtuigen.

Efficiëntie en samenwerking

Het 3DEXPERIENCE-platform van Dassault Systèmes is een geïntegreerde oplossing die verschillende aspecten van het vliegtuigontwerpproces omvat, zoals CAD (Computer-Aided Design), simulatie, analyse en productieplanning. Door gebruik te maken van dit platform kan Fokker Next Gen verschillende ontwerpelementen naadloos integreren en tegelijkertijd de efficiëntie en samenwerking binnen het ontwerpteam verbeteren.

Een van de belangrijkste voordelen van het 3DEXPERIENCE-platform is de mogelijkheid om in real-time samen te werken aan het ontwerp. Dit stelt het ontwerpteam van Fokker Next Gen in staat om gelijktijdig aan verschillende onderdelen van het vliegtuig te werken, waardoor de doorlooptijd van het ontwerpproces wordt verkort. Bovendien kunnen eventuele wijzigingen of aanpassingen direct worden doorgevoerd, waardoor de efficiëntie verder wordt verbeterd.

Geavanceerde simulatie en analyse

Het 3DEXPERIENCE-platform biedt ook geavanceerde simulatie- en analysehulpmiddelen die Fokker Next Gen kunnen helpen bij het optimaliseren van het ontwerp van hun vliegtuigen. Door middel van virtuele tests en simulaties kunnen ze de prestaties van het vliegtuig evalueren en eventuele problemen identificeren voordat het fysieke prototype wordt gebouwd.

Deze geavanceerde simulaties stellen Fokker Next Gen in staat om verschillende ontwerpopties te verkennen en te vergelijken, waardoor ze de beste keuzes kunnen maken op basis van prestaties, veiligheid en kosten. Dit helpt hen om de ontwikkelingskosten te verlagen en de time-to-market te verkorten.

Verbeterde productieplanning

Het 3DEXPERIENCE-platform biedt ook functionaliteiten voor productieplanning, waardoor Fokker Next Gen hun productieprocessen beter kan plannen en optimaliseren. Door gebruik te maken van geavanceerde planningstools kunnen ze de productiecapaciteit beter benutten en de doorlooptijd van de productie verminderen.

Daarnaast kunnen ze met behulp van het platform de productieprocessen visualiseren en analyseren, waardoor ze eventuele knelpunten of inefficiënties kunnen identificeren en corrigeren. Dit helpt Fokker Next Gen om de productiekosten te verlagen en de kwaliteit van hun vliegtuigen te verbeteren.

Conclusie

Het gebruik van het 3DEXPERIENCE-platform van Dassault Systèmes biedt Fokker Next Gen tal van voordelen op het gebied van efficiëntie, samenwerking, simulatie, analyse en productieplanning. Door gebruik te maken van geavanceerde tools en functionaliteiten kunnen ze hun vliegtuigontwerp- en ontwikkelingsprocessen optimaliseren en hun concurrentiepositie versterken.

Met het 3DEXPERIENCE-platform kan Fokker Next Gen sneller en efficiënter werken aan het ontwerp van hun vliegtuigen, waardoor ze de time-to-market kunnen verkorten en hun klanten sneller van innovatieve en hoogwaardige vliegtuigen kunnen voorzien.

Al met al is het 3DEXPERIENCE-platform een waardevolle tool voor Fokker Next Gen en andere vliegtuigfabrikanten die streven naar verbeterde efficiëntie, samenwerking en innovatie in hun ontwerp- en ontwikkelingsprocessen.

Bron: https://www.dassault-aviation.com/en/group/press/press-kits/fokker-next-gen-uses-dassault-systemes-3dexperience-platform-for-aircraft-design/

Post onderwerpen