Dematic rondt installatie van twee AutoStore-systemen bij Weiss Technik in Duitsland af

Dematic rondt installatie van twee AutoStore-systemen bij Weiss Technik in Duitsland af

Dematic rondt installatie van twee AutoStore-systemen bij Weiss Technik in Duitsland af

Dematic rondt installatie van twee AutoStore-systemen bij Weiss Technik in Duitsland af

Dematic, een toonaangevende leverancier van geavanceerde intralogistieke systemen, heeft onlangs de installatie van twee AutoStore-systemen bij Weiss Technik in Duitsland afgerond. Deze installaties zullen de efficiëntie en productiviteit van het magazijn van Weiss Technik aanzienlijk verbeteren.

Verbetering van de efficiëntie met AutoStore-systemen

AutoStore is een geautomatiseerd opslag- en orderverzamelsysteem dat gebruikmaakt van robots om goederen op te slaan en op te halen. Het systeem bestaat uit een grid van opslagbakken die boven elkaar gestapeld zijn. De robots bewegen zich over het grid en halen de benodigde bakken op om bestellingen te verzamelen.

Met de installatie van twee AutoStore-systemen kan Weiss Technik de efficiëntie van zijn magazijn aanzienlijk verbeteren. De robots kunnen snel en nauwkeurig goederen ophalen, waardoor de doorlooptijd van bestellingen wordt verkort. Bovendien kunnen de systemen 24/7 werken, waardoor de productiviteit van het magazijn wordt verhoogd.

Voordelen van AutoStore-systemen

AutoStore-systemen bieden verschillende voordelen voor bedrijven, waaronder:

  • Optimale benutting van de beschikbare ruimte: Het grid van opslagbakken kan in vrijwel elke ruimte worden geïnstalleerd, waardoor bedrijven hun magazijnruimte optimaal kunnen benutten.
  • Verbeterde orderpicknauwkeurigheid: De robots halen de juiste goederen op en verminderen het risico op menselijke fouten, waardoor de orderpicknauwkeurigheid wordt verbeterd.
  • Flexibiliteit en schaalbaarheid: AutoStore-systemen kunnen eenvoudig worden aangepast en uitgebreid om aan de veranderende behoeften van een bedrijf te voldoen.
  • Verhoogde productiviteit: De robots werken snel en efficiënt, waardoor de productiviteit van het magazijn wordt verhoogd.

Case study: Verbeterde efficiëntie bij Weiss Technik

Een voorbeeld van de voordelen van AutoStore-systemen is te zien bij Weiss Technik. Voorheen werden bestellingen handmatig verzameld, wat tijdrovend en foutgevoelig was. Met de installatie van de AutoStore-systemen is de efficiëntie van het magazijn aanzienlijk verbeterd.

De robots halen nu automatisch de benodigde goederen op en brengen ze naar de medewerkers, die de bestellingen verder verwerken. Dit heeft de doorlooptijd van bestellingen verkort en de orderpicknauwkeurigheid verbeterd. Bovendien kunnen de medewerkers zich nu richten op taken met een hogere toegevoegde waarde, waardoor de algehele productiviteit van het magazijn is gestegen.

Conclusie

De installatie van twee AutoStore-systemen bij Weiss Technik in Duitsland heeft de efficiëntie en productiviteit van het magazijn aanzienlijk verbeterd. AutoStore-systemen bieden bedrijven verschillende voordelen, waaronder optimale benutting van de beschikbare ruimte, verbeterde orderpicknauwkeurigheid en verhoogde productiviteit. Deze case study toont aan hoe AutoStore-systemen de efficiëntie van een magazijn kunnen verbeteren en bedrijven kunnen helpen om concurrerend te blijven in een snel veranderende markt.

Lees het volledige artikel op Dematic.

Post onderwerpen