Altair en EMA Design Automation bundelen krachten met Ultra Librarian voor ECAD

Altair en EMA Design Automation bundelen krachten met Ultra Librarian voor ECAD

Altair en EMA Design Automation bundelen krachten met Ultra Librarian voor ECAD

Altair, een wereldwijd technologiebedrijf dat oplossingen biedt op het gebied van simulatie, high-performance computing en kunstmatige intelligentie, heeft aangekondigd dat het zijn krachten bundelt met EMA Design Automation en Ultra Librarian om de elektronische computerondersteunde ontwerp (ECAD) workflow te verbeteren. Deze samenwerking zal de ontwikkeling van elektronische producten versnellen en de efficiëntie van het ontwerpproces verbeteren.

Wat is ECAD?

ECAD staat voor elektronische computerondersteunde ontwerp en verwijst naar het gebruik van softwaretools om elektronische circuits en systemen te ontwerpen. Deze tools helpen ingenieurs bij het maken van schema’s, het plaatsen van componenten op een printplaat en het genereren van productiebestanden. ECAD is van cruciaal belang voor de ontwikkeling van elektronische producten, zoals smartphones, computers, medische apparatuur en auto-elektronica.

De uitdagingen van ECAD-ontwerp

Het ontwerpproces van elektronische producten kan complex en tijdrovend zijn. Ingenieurs moeten rekening houden met verschillende factoren, zoals elektrische prestaties, thermische eigenschappen, mechanische beperkingen en kosten. Bovendien moeten ze ervoor zorgen dat de gekozen componenten beschikbaar zijn en voldoen aan de vereiste specificaties.

Een van de grootste uitdagingen bij ECAD-ontwerp is het vinden en gebruiken van nauwkeurige en up-to-date componentgegevens. Componenten, zoals IC’s (Integrated Circuits) en connectoren, hebben specifieke elektrische kenmerken en afmetingen die van invloed zijn op het ontwerp. Het ontbreken van nauwkeurige componentgegevens kan leiden tot ontwerpfouten, vertragingen en hogere kosten.

De rol van Ultra Librarian

Ultra Librarian is een toonaangevende leverancier van elektronische componentgegevens en ECAD-bibliotheken. Het biedt een uitgebreide database met nauwkeurige en up-to-date componentgegevens, waaronder symbolen, voetprints en 3D-modellen. Deze gegevens kunnen direct worden geïntegreerd in ECAD-tools, waardoor ingenieurs tijd besparen en de nauwkeurigheid van hun ontwerpen verbeteren.

Door de samenwerking met Ultra Librarian kunnen Altair en EMA Design Automation hun klanten voorzien van directe toegang tot de uitgebreide componentendatabase van Ultra Librarian. Dit stelt ingenieurs in staat om snel en gemakkelijk de juiste componenten te vinden en te gebruiken in hun ontwerpen. Bovendien kunnen ze vertrouwen op de nauwkeurigheid en kwaliteit van de componentgegevens, waardoor ontwerpfouten worden geminimaliseerd.

Voordelen van de samenwerking

De samenwerking tussen Altair, EMA Design Automation en Ultra Librarian biedt verschillende voordelen voor ingenieurs en ontwerpteams:

  • Tijdsbesparing: Ingenieurs kunnen snel en gemakkelijk componenten vinden en integreren in hun ontwerpen, waardoor de ontwikkeltijd wordt verkort.
  • Nauwkeurigheid: De componentgegevens van Ultra Librarian zijn nauwkeurig en up-to-date, waardoor ontwerpfouten worden geminimaliseerd.
  • Efficiëntie: De naadloze integratie van Ultra Librarian in ECAD-tools verbetert de efficiëntie van het ontwerpproces.
  • Keuzevrijheid: Ingenieurs hebben toegang tot een breed scala aan componenten, waardoor ze de vrijheid hebben om de beste componenten voor hun ontwerpen te kiezen.

Conclusie

De samenwerking tussen Altair, EMA Design Automation en Ultra Librarian zal de ECAD-workflow verbeteren en de ontwikkeling van elektronische producten versnellen. Ingenieurs kunnen profiteren van de uitgebreide componentendatabase van Ultra Librarian, waardoor ze tijd besparen en de nauwkeurigheid van hun ontwerpen verbeteren. Deze samenwerking benadrukt het belang van nauwkeurige componentgegevens bij het ontwerpen van elektronische producten en biedt een oplossing voor de uitdagingen waarmee ingenieurs worden geconfronteerd.

Bron: [link naar de bron van de nieuws]

Post onderwerpen