3D-geprint gereedschap verbetert betrouwbaarheid van Ford Transit

3D-geprint gereedschap verbetert betrouwbaarheid van Ford Transit

3D-geprint gereedschap verbetert betrouwbaarheid van Ford Transit

3D-geprint gereedschap verbetert betrouwbaarheid van Ford Transit

De Ford Transit is een van de meest populaire bedrijfsvoertuigen ter wereld. Het wordt gebruikt door talloze bedrijven voor verschillende doeleinden, zoals het vervoeren van goederen en het uitvoeren van serviceactiviteiten. Om de betrouwbaarheid van de Ford Transit verder te verbeteren, heeft Ford besloten om 3D-geprint gereedschap te gebruiken in het productieproces. Deze innovatieve aanpak heeft geleid tot aanzienlijke voordelen voor zowel Ford als de eindgebruikers van de Transit.

Voordelen van 3D-geprint gereedschap

Door gebruik te maken van 3D-geprint gereedschap kan Ford de productietijd verkorten en de kosten verlagen. Traditioneel gereedschap vereist vaak complexe en dure productiemethoden, zoals het gieten van metalen onderdelen. Met 3D-printen kan Ford echter gereedschap op maat maken met behulp van plastic materialen, waardoor de productiekosten aanzienlijk worden verlaagd.

Bovendien biedt 3D-printen de mogelijkheid om gereedschap snel en gemakkelijk aan te passen. Als er wijzigingen nodig zijn in het ontwerp van het gereedschap, kan Ford eenvoudig een nieuw exemplaar printen zonder de productie te vertragen. Dit zorgt voor een flexibeler productieproces en stelt Ford in staat om sneller te reageren op veranderingen in de marktvraag.

Verbeterde betrouwbaarheid

Het gebruik van 3D-geprint gereedschap heeft ook geleid tot een verbetering van de betrouwbaarheid van de Ford Transit. Door gereedschap op maat te maken, kan Ford ervoor zorgen dat het perfect past bij de specifieke behoeften van de Transit. Dit vermindert het risico op defecten en verhoogt de algehele kwaliteit van het voertuig.

Bovendien kan Ford met behulp van 3D-printen gereedschap produceren met complexe geometrieën die anders moeilijk te realiseren zouden zijn. Dit stelt Ford in staat om de prestaties van de Transit verder te verbeteren. Bijvoorbeeld, door het gebruik van 3D-geprint gereedschap kan Ford onderdelen met geoptimaliseerde luchtstromen produceren, wat resulteert in een betere brandstofefficiëntie en lagere emissies.

Case study: Ford en 3D-geprint gereedschap

Een interessant voorbeeld van het gebruik van 3D-geprint gereedschap in de productie van de Ford Transit is te vinden in de assemblagefabriek in Valencia, Spanje. Hier heeft Ford een 3D-printfarm opgezet om gereedschap te produceren voor de productielijn van de Transit.

Door gebruik te maken van 3D-printers kan Ford gereedschap produceren op basis van de specifieke behoeften van elke assemblagetaak. Dit heeft geleid tot aanzienlijke verbeteringen in de efficiëntie en kwaliteit van het productieproces. Bovendien heeft Ford met behulp van 3D-printen de productietijd van gereedschap met maar liefst 94% kunnen verkorten.

Conclusie

Het gebruik van 3D-geprint gereedschap heeft de betrouwbaarheid van de Ford Transit aanzienlijk verbeterd. Door gereedschap op maat te maken en complexe geometrieën te realiseren, kan Ford de prestaties en kwaliteit van de Transit optimaliseren. Bovendien biedt 3D-printen Ford de mogelijkheid om snel en kosteneffectief gereedschap te produceren, waardoor de productietijd wordt verkort en de kosten worden verlaagd.

Met deze innovatieve aanpak blijft Ford de concurrentie voor en blijft het de betrouwbaarheid en kwaliteit van de Ford Transit verbeteren. Het gebruik van 3D-geprint gereedschap is een duidelijk voorbeeld van hoe technologie de automotive industrie transformeert en nieuwe mogelijkheden biedt voor efficiëntie en innovatie.

Bron: Ford Nederland

Post onderwerpen