Yokogawa koopt fabrikant analyseapparatuur voor flow imaging

Gepubliceerd op / Yokogawa
FlowCam flow imaging cytometer en deeltjes analyse apparaat

FlowCam flow imaging cytometer en deeltjes analyse apparaat

Het aan de beurs van Tokio genoteerde Yokogawa Electric Corporation kondigt aan dat het alle aandelen in Fluid Imaging Technologies, Inc. heeft overgenomen. Fluid Imaging Technologies, Inc. is gespecialiseerd in de analyse van cellen en ander type deeltjes die gesuspendeerd zijn in vloeibare media. Met deze overname breidt het concern zijn portfolio aan cel observatieoplossingen uit waarmee het naar eigen zeggen de eigen positie in de bio-economische markt versterkt.

Flow imaging instrumenten

Yokogawa lijft hiermee een pionier in op het gebied van de ontwikkeling van flow imaging instrumenten die de voordelen van traditionele microscopen combineert met geavanceerde functionaliteiten. Hiermee is het niet alleen mogelijk om cellen te observeren cytometer stroom te analyseren maar ook de bredere aanwezigheid van deeltjes in vloeibare media in beeld te brengen, meten en analyseren. Dit wordt bijvoorbeeld toegepast in markten als  marine-onderzoek, gemeentelijk waterbeheer en industrieën zoals de chemische industrie, bio-farmaceutische industrie en olie en gas.

AI ondersteunde analyse van antistoffen en waterkwaliteit inspectie

Yokogawa stelt in het persbericht dat de know-how en technologie van Fluid Imaging Technologies als volgt bij gaat dragen aan het succes van haar klanten:

Door de levering van de CSU-serie confocale scannereenheden voor de 3D-observatie van de binnenkant van cellen en de CellVoyager-serie screeningsystemen met hoge inhoud voor geautomatiseerde geneesmiddelenevaluatie-experimenten met gecultiveerde cellen, ondersteunt Yokogawa het onderzoek en de ontwikkeling van geavanceerde live-celbeeldvorming systemen. Deze instrumenten zijn geschikt voor het observeren van hechtende cellen die worden gekweekt op het oppervlak van petrischalen en andere soorten kweekplaten. De toevoeging van Fluid Imaging Technologies ‘flow imaging-instrumenten aan de Yokogawa-productlijn zal onze klanten meer keuzemogelijkheden bieden, en de integratie van onze AI-ondersteunde beeldanalysetechnologieën met deze technologieën zal ons in staat stellen nieuwe oplossingen te bieden voor toepassingen zoals kwaliteitscontrole van antilichamen op productielijnen en waterkwaliteitscontrole voor watervoorzieningssystemen.
– Vertaald vanuit het Engels

Wij denken dat Yokogawa hiermee inspeelt op de trend dat er steeds meer nadruk komt te liggen op de ontwikkelingen van nieuwe medicijnen en andere chemische middelen. Door het aanbieden van een geïntegreerde oplossing kunnen bedrijven kostbare ontwikkeltijd besparen.

Yokogawa

Yokogawa Europe Solutions B.V.

Euroweg1 2
3825 HD Amersfoort
Nederland