Wittenstein verkoopt medische technology divisie aan Orthofix

Gepubliceerd op / WITTENSTEIN Benelux

wittenstein verkoopt fitbone productie medische technologieMechatronica specialist Wittenstein kondigt aan afscheid te hebben genomen van de divisie die verantwoordelijk is voor haar portfolio aan producten dat gericht is op de medische markt. Het Amerikaanse Orthofix Medical Inc. neemt het gehele portfolio en de 26 medewerkers van de divisie over voor de som van $ 18 miljoen en wordt hiermee het eerste orthopedische bedrijf met een compleet portfolio aan zowel interne als externe fixeer oplossingen voor de reconstructie van ledematen.

Unieke marktvraag medische technologie

Wittenstein’s CEO, Dr. Bertram Hoffmann, stelt in het persbericht dat zij het als een klassiek ingenieursbedrijf in toenemende mate moeilijk vinden om rekening te houden met de specifieke karakteristieken van de markt voor medische technologie. Het bedrijf is daarom tot de conclusie gekomen dat een gespecialiseerd bedrijf beter in staat is om de ontwikkelde technologie verder te brengen en te vermarkten.

FITBONE intramedullair verlengingssysteem voor het verlengen van de ledematen en het scheenbeen

Centraal in de overname staat het FITBONE systeem voor het verlengen van de ledematen en het scheenbeen maar er is in het persbericht ook aandacht voor de producten die nog in ontwikkeling zijn zoals het FITSPINE systeem. Het FITBONE systeem is volgens het persbericht vna Orthofix inmiddels toegepast in meer dan 3.500 gevallen in 15 landen.

Opmerkelijk is de bedrijven overeengekomen zijn dat Wittenstein’s fabriek in Igersheim-Harthausen in ieder geval de komende twee jaar de productie van deze producten zal blijven verzorgen. Orthofix zal in deze periode uitsluitend de verkoop van de producten voor haar rekening nemen.

WITTENSTEIN Benelux

WITTENSTEIN BV

Vaartstraat 90
9270 Kalken
Belgiƫ