Parker Hannifin ontwikkelt vuloplossingen voor waterstof brandstofcel

Gepubliceerd op / Parker Hannifin

Parker Hannifin is een wereldwijd opererend Fortune 250 bedrijf dat al meer dan 100 jaar technische doorbraken mogelijk maakt. Zij willen met deze doorbraken bijdragen aann een betere toekomst. Ook op het gebied van energie blijven zij volop innoveren. Zo heeft een van hun bedrijfsonderdelen, de Polyflex divisie (groep Fluid Connectors) hun jarenlange kennis en expertise ingezet voor de ontwikkeling van een waterstofslang en connectoren die gebruikt kunnen worden in de automotive en dan met name in de volgende doorbraak, het rijden op waterstof.

Flexibele en hoogwaardige oplossing volgens de nieuwe ISO 19880-5 norm combineert veiligheid en een langere levensduur

In hun persbericht schrijft Parker Hannifin:

Lampertheim, Duitsland. 16. april 2020 – De Polyflex-divisie van Parker Hannifin Corporation, de wereldwijde leider op het gebied van aandrijvings- en besturingstechnologieën, heeft de introductie aangekondigd van haar nieuwe Polyflex 2240P-04V32 HT-P waterstofslang, die speciaal is ontwikkeld voor het vullen van de brandstofcel van elektrische auto’s met waterstof onder druk. De ISO 19880-5-conforme slang maakt zeer snel vullen mogelijk bij temperaturen tot -40 °C.

Polyflex waterstofslang

De Polyflex waterstofslang heeft een nominale binnendiameter van 6,4 mm en een minimale buigradius van 150 mm. De bedrijfsdruk van 875 bar betekent dat fabrikanten van afgiftesystemen niet meer worden beperkt door de traagheid van het bijtanken van waterstof onder lage druk. De slang zorgt voor een veilige en flexibele verbinding onder hoge druk tussen het afgiftesysteem en het voertuig. Dankzij het testen onder druk conform H70 (volgens de norm ISO DIS 19880-5), is de 2440P-04V32 HT-P waterstofslang een uitstekende keuze voor gebruikers die op het tankstation te maken hebben met uiteenlopende en onvoorspelbare bedrijfsomstandigheden.

Parker 2440P-04V32 Hydrogen Hose is designed to match high demands of high pressure hydrogen refueling

“Ontwikkelaars van afgiftesystemen willen robuuste oplossingen die 100% veiligheid bieden, gemakkelijk te bedienen zijn en een lange levensduur hebben,” zegt Alexander Hertje, Market Development Manager van de Polyflex-divisie van Parker. “Parker verbetert doorlopend zijn productaanbod aan slangen om te voldoen aan de nieuwe uitdagingen van morgen. De nieuwe waterstofslang levert betere prestaties en gaat langer mee,” vult Hertje aan. “De kleine buigradius maakt installatie in een beperkte ruimte mogelijk, en door zijn hoge slijtvastheid en de hoge ozon- en UV-bestendigheid kan de slang probleemloos gedurende langere tijd buiten worden gebruikt.”

Thermische kunststof

De nieuwste waterstofslang van Parker bevat een sterke binnenbuis van thermische kunststof die wordt beschermd door vier lagen gevlochten draad. Dankzij het brede temperauurbereik van -40 tot +85 °C, de hoge zuiverheid en de extreem lage doorlaatwaarde, is de 2440P-04V32 HT-P waterstofslang bij uitstek geschikt voor toepassingen waarin waterstof wordt aangevoerd onder een druk in klasse H70.

Parker Hannifin Polyflex

De Polyflex divisie van Parker Hannifin is toonaangevend op het gebied van op polymeren gebaseerde slangen en buizen. zij leveren  componenten en systemen voor het vervoeren van vloeistoffen. Hun Polyflex-slangen zijn over de hele wereld verkrijgbaar en Parker biedt op locatie support aan klanten bij het verhogen van hun productiviteit. Of ze nu gemaakt zijn van rubber, roestvrij staal, thermoplastic of fluoropolymeer, slangen en leidingen worden gebruikt in een brede reeks toepassingen. In deze situaties is het zo dat het product de omgeving, de operators en het medium moet beschermen. Als de grootste fabrikant van slangen wereldwijd streeft Parker ernaar om de meest hoogwaardige, veilige producten en leidingen te bieden.

 

 

Post onderwerpen

brandstofcel | waterstof

Parker Hannifin

Parker Hannifin B.V.

Edisonstraat 1
7575 AT Oldenzaal
Nederland