Verhoogde veiligheid rubber productie met nieuwe snelstopklep

Gepubliceerd op / Bosch Rexroth

snelstopklep rubber walserijWat is de snelste reactietijd van een veiligheidssysteem in de rubber walserij? Bosch Rexroth kondigt een nieuwe klep aan die, bij een standaard wals, in één of twee centimeter draaiing de lijn stillegt. De klep wordt met name toegepast op de directe aandrijfsystemen van het merk Hägglunds die gebruikt worden voor de productie van rubber. Deze oplossing verbetert de veiligheid van het personeel dat aan of om de rubberwalsen werkt.

De Hägglunds-experts van Bosch Rexroth geven aan dat er in deze markt veel aandacht is voor de verbetering van productiviteit en concurrentiekracht van klanten. Hiermee lijken ze te zeggen dat de veiligheid en rust van het personeel in deze markt onderbelicht is. Deze snelstopklep is dan ook onderdeel van hun inspanning om ook deze aspecten in productieomgevingen te verbeteren.

snelstopklep rubber walserij

Weergave van Hägglunds walserij opstelling voor rubber productie

Veiligheid en verbeterde energie efficiëntie walserij

Maar ook Bosch Rexroth legt snel de link met efficiëntie:

Vandaag hebben we ons nieuwe model van de snelstopfunctie voor walserijen gelanceerd. Uiteraard voldoet de klep aan de DIN EN 1417: 2015-03 norm door te voldoen aan prestatieniveau D, categorie 3. Het biedt echter enkele nieuwe functies die we graag met de wereld delen, zoals het potentieel om de energie-efficiëntie te verhogen. Verdere studies zijn in behandeling, maar vroege indicaties tonen een aanzienlijk potentieel voor efficiëntieverbetering.

– Daniel Becker, Hägglunds-expert en verkoopingenieur bij Bosch Rexroth in Duitsland

Voorspellend onderhoud direct aandrijfsysteem

Het speciale ventiel is onderdeel van een breed portfolio van kleppen dat functionaliteit toevoegt aan Hägglunds directe aandrijfsystemen. Bosch Rexroth koppelt deze ontwikkelingen aan de bredere blik die het door middel van een centraal systeem genaamd Hägglunds CMP heeft op het volledige aandrijfsysteem:

Hägglunds CMP creëert inzicht in wat er binnen het aandrijfsysteem gebeurt zodat service-experts indien nodig tijdig en efficiënt kunnen optreden om de gezondheid te beschermen. Dat kan betekenen dat we vroege tekenen van slijtage of andere problemen moeten aanpakken voordat ze kritiek worden, maar het kan ook betekenen dat we het modulaire ontwerp gebruiken om het systeem in overeenstemming te houden met de werkelijke behoeften. Eisen, verbindingen en processen kunnen in de loop van de tijd veranderen, maar een Hägglunds-aandrijfsysteem kan worden aangepast, opnieuw geconfigureerd of geüpgraded om het aan te passen. Door ervoor te zorgen dat het binnen optimale parameters blijft werken, kunt u de uptime veiligstellen en de levensduur verlengen, evenals de levensduur van de apparatuur die het bedient.

– Håkan Angerbjörn, Rubber Industry Sector Manager bij Bosch Rexroth

Hägglunds Drives onderdeel van Bosch Rexroth

Hägglunds Drives is een merk dat sinds 2011 onderdeel is van Bosch Rexroth en biedt een hydraulisch, direct aandrijfsysteem dat in een grote diversiteit aan industriën toegepast wordt. Bosch Rexroth is een wereldwijde leverancier van technology en dienstverlening in een grote diversiteit aan markten met in 2019 wel 403.000 werknemers. De industriële tak heeft vestigingen in 80 landen, 32.300 werknemers en zet zo’n 6,2 miljoen euro om.

Bron

Bosch Rexroth

Bosch Rexroth BV

Kruisbroeksestraat 1
5281 RV Boxtel
Nederland