Unimotion: nieuwe elektrische cilinders in PNCE serie

Gepubliceerd op / Rotero

Grotere elektrische cilinders die zorgen voor slaglengtes van 1.500 en een hogere maximale kracht van 29.000 Newton? Unimotion heeft twee nieuwe varianten toegevoegd aan de PNCE serie elektrische cilinders met grotere bouwgrootten. Ook hebben deze cilinders specials die verder in dit artikel toegelicht.

PNCE serie elektrische cilinders

Er zijn twee nieuwe varianten toegevoegd aan de PNCE serie elektrische cilinders. Voorheen waren er alleen bouwgrootten van 32 tot 63, nu zijn daar 80 en 100 aan toegevoegd. Door deze toevoeging zijn er slaglengtes van 1.500 mm te realiseren en is er een maximale kracht van 29.000 N te behalen. De elektrische cilinders uit de PNCE serie zijn te herkennen aan de hoge nauwkeurigheid die overeenkomt met de toepassing van een hoog nauwkeurige kogelomloopspil. Bij een maximale snelheid van 2,5 m/s is er een axiale speling van minder dan 0,2 mm.

Ontwerpcriteria elektrische cilinders

De cilinders zijn gebouwd naar de ISO 15552 en lijken qua afmetingen en vorm heel erg op pneumatische cilinders. Het verschil is dat deze cilinders een hogere snelheid behalen waardoor er een uitstekende positioneer- en herhalingsnauwkeurigheid wordt gecreƫerd, dit komt juist door de kogelomloopspil. Ook bevat de kogelmoer een gereduceerde backlash, dit is een uitvoering met extra voorspanning op aanvraag en een zuigerstang die niet draait. Als je de levensduur verder wilt verlengen is er een optie om via een smeernippel de spil na te smeren.

Specials PNCE: IP65

Naast de standaard uitvoeringen omvat het programma ook specials. Bijvoorbeeld de FI varianten (Food Industry) die voorzien zijn van een extra glad oppervlak voor een effectieve reiniging. Deze varianten zijn in combinatie met smeermiddelen klasse H1 (foodgrade) geschikt voor toepassing in de voedingsmiddelenindustrie.

De standaard elektrische cilinders voldoen door externe afdichtingen aan beschermklasse IP65 gelijk aan IEC 60 529. De koppeling voor drukcompensatie zit in het cilinderprofiel en die garandeert hiermee de uitwisseling van lucht tussen de omgeving en het binnenste van de cilinder. De special in deze IP65 categorie is nog beter beschermd door de extra eigenschap die is toegevoegd. Deze extra eigenschap is een verhoogde corrosiebestendigheid en gaat hierdoor niet roesten.

Post onderwerpen

bouwgrootten | elektrische cilinder | pnce

Rotero

Rotero Holland B.V.

Pompmolenlaan 21
3447 GK Woerden
Nederland