Turck presenteert: Nieuwe RGBW LED-strip met 19 kleuren

Gepubliceerd op / Turck

De bestaande WLS27 serie verlichting van Turck heeft nu ook programmeerbare modellen met RGBW LED’s. Banner Engineering heeft deze LED-strip modellen ontwikkeld met compleet afgedichte en chemisch bestendige behuizing, hoogwaardig wit licht en verschillende soorten kleuren en animatiemogelijkheden. Ze zijn te gebruiken voor indicatie-, verlichtings- en inspectietoepassingen.

Kleur- en animatiemogelijkheden en functies LED-strip

De serie kan op twee manieren worden geleverd. De eerste mogelijkheid is dat het wordt geleverd met een IO-link of hij kan worden geleverd met discreet gestuurde Pro Editor compatibele modellen. Met de Banner’s Pro Editor software kunnen gebruikers zelf kleuren, animaties en de apparaatstatus programmeren voor de besturing via drie discrete ingangen.

De voornaamste voordelen van de Pro Editor zijn de kleur en animatiemogelijkheden. Dit zorgt voor een betere indicatie in de visuele fabriek omdat je door deze ontwikkeling het écht kan beleven. Verder bevat het gevorderde functies zoals afstand, tijd en telling zonder controller.

LED-strip met IO-linken

De WLS27 serie bevat IO-linken. Hierdoor kunnen zij dynamisch reageren op input van andere apparaten en beschikken ook over extra modi. Deze modi gaan verder dan wat beschikbaar is bij de andere modellen. Met de IO-link kunnen gebruikers zelf de staat van de apparaat parameters van het besturingssysteem veranderen als dat nodig is. Dit kan namelijk nodig zijn tijdens een productwissel. Dit zorgt ervoor dat stilstand wordt beperkt en de machines een grotere productsdiversiteit kunnen verwerken.

19 soorten kleuren WLS27 Pro

De heldere, hoogwaardige lichtopbrengst van de WLS27 Pro maakt het een ideale oplossing voor de verlichting. De RGBW-LED’s geven een schone, flikkervrije witte verlichting ten opzichte van concurrerende modellen die een gemengd wit van alleen RGB-LED’s creëren.

In totaal zijn er negentien soorten tinten beschikbaar, dertien kleuren en zes witten. Het witte licht kan worden gebruikt voor de veiligheid en effectiviteit tijdens de normale werking. Het lampje kan hiermee worden ingesteld en van kleur veranderen om andere statussen aan te geven. Bijvoorbeeld rood wanneer je moet stoppen.

Verder kan de WLS27PRO volgens Banner’s Engineering:

 • Statussen alarmtoestellen aangeven

 • De temperatuur weergeven

 • Positie-informatie weergeven

 • Tellen voor het procesverificatie

 • Takt tijd weergeven

Verder vermeldt Turck de industrieën en belangrijke functies:

INDUSTRIEËN

 • Logistiek – display voor materiaalbegeleiding op transferpunten
 • Mechanische engineering – Verbeterde informatie-inhoud van visuele indicatie van de machinestatus, plus verlichting
 • Verpakking – Verlichting en statusweergave in verpakkingslijnen

BELANGRIJKE FUNCTIES

 • Totaal van negentien verschillende tinten, dertien kleuren plus zes witten
 • Beschermingsklasse IP67/IP69K
 • Parametreerbaar via IO-Link of Pro-editor

 

Turck

Turck B.V.

Ruiterlaan 7
8019 BN Zwolle
Nederland