Standaard tandwielkast geschikt voor hoge radiale belasting

Gepubliceerd op / Apex Dynamics BV

Tandwielkasten met flens volgens de ISO9409 norm kunnen grotere lagers toepassen en daardoor hogere radiale- en axiale krachten opnemen in combinatie met een hoog kiepkoppel en een hogere torsiestijfheid. Maar wat als je geen flens-tandwielkast wilt of kan gebruiken? In dit artikel lees je met welke opvallende oplossing Apex Dynamics kwam.

Aanbouwflens met as-stomp op tandwielkast

Apex Dynamics kreeg regelmatig de vraag kreeg of ze een tandwielkast met uitgaande as die hoge radiale- en axiale lastspecificaties in haar assortiment heeft. Daarom heeft ze een opvallende oplossing gevonden die toegepast kan worden op de standaard tandwielkasten. Een makkelijke oplossing zou zijn om een bestaande tandwielkast zo om te vormen dat zwaardere lagers toegepast kunnen worden. In de praktijk echter vraagt de klant om een oplossing waarbij ook rekening gehouden moet worden met afwijkende asdikten of -lengtes. Hierdoor loop je snel tegen toepassingsbeperkingen aan. Apex koos ervoor een aanbouwflens met as-stomp in meerdere maatvoeringen aan een tandwielkast met flens toe te voegen. Hiermee kun je de juiste uitgaande as én juist specificaties instellen.

De as-stompen zijn standaard uit voorraad leverbaar voor een flens-tandwielkast met bouwgrootte 64, 90, 110, 140, 200 en 255 en hebben uitgaande assen van 16 tot 90 mm zónder spiebaan, maar wel met een centerboring met schroefdraad. Door de pasrand in de flens van de tandwielkast, wordt deze as-stomp altijd gecentreerd aangebouwd.

Toepassing as-stomp

Op de volgende flens-tandwielkasten van Apex Dynamics kan de as-stomp toegepast worden:

  • AD (High end tandwielkast met schuine vertanding, zeer hoge koppels en lage verdraaispeling. De allrounder.)
  • AH (High end tandwielkast met schuine vertanding, hoge koppels en micro verdraaispeling. De nauwkeurige.)
  • PD (Medium end economy tandwielkast met rechte vertanding en standaard verdraaispeling. De universele.)

Toepassingen zijn onder andere zware drumaandrijvingen, centrifuges, hoog precieze lieren en positioneer applicaties.

Apex Dyamics is leverancier van spelingsarme tandwielkasten, tandheugels en rondsels in de Benelux. Meer weten over toepassingen en mogelijkheden? Apex Dynamics vertelt er graag meer over.

Post onderwerpen

as-stomp | flens | tandwielkast

Apex Dynamics BV

Apex Dynamics BV

Churchilllaan 101
5705 BK Helmond
Nederland