Sferische kogels van Igus voorkomt vuilophoping, stof en spanen

Gepubliceerd op / igus® B.V.

Metaal en smering onlosmakelijk met elkaar verbonden? Igus bewijst het tegendeel. Door het ontwikkelen van nieuwe sferische kogels, gemaakt van high-performance kunststof Iglidur J, worden kussenbloklagers vanaf nu smeermiddel- en onderhoudsvrij. Geen ophoping van vuil, stof en spanen meer bij kussenbloklagers en vaste flenslagers met metalen behuizingen. Het gevolg is een reductie in onderhoud en dus in kosten.

Sferische lagersSferische kogels voorkomt afdichting

Ophoping van stof en vuil in het lager veroorzaakt afdichting. Hierdoor is de kans groter dat er een ongeplande machinestop plaatsvindt. Igus heeft hiervoor spuitgegoten sferische kogels ontwikkeld waarmee door gebruik van polymeren vuil zich niet kan ophogen in het lager en hierdoor het ontstaan van afdichting afneemt. De sferische kogels kunnen worden ingezet in o.a. landbouwtoepassingen, in de levensmiddelenindustrie en in de installatie- of machinebouw. Vanwege de chemische resistentie van het high-performance kunststof zijn de lagers zelfs geschikt bij chemisch veeleisende toepassingen zoals de glasverwerking.

Voor optimale kostenefficiëntie zijn de lagers afkomstig uit een spuitgietproces en daarnaast kunnen de lagers snel worden gemonteerd.

Iglidur J voor een smeermiddelvrije werking

De sferische kogels zijn gemaakt van Iglidur J, een high-performance kunststof. Dit materiaal absorbeert weinig vocht, waardoor de lagers ook gebruik kunnen worden in de buitenlucht en een zeer lager wrijvingscoëfficiënt bij drooglopen. Daarnaast is het product trillingsdempend en is er geringe neiging tot ‘stick-slip’, het optreden van schokkende bewegingen door over elkaar schuivende voorwerpen. Iglidur J geeft vooral voordelen bij zachte assen.

De igubal sferische kogels zijn momenteel leverbaar in drie maten voor voordelige plaatstalen behuizingen (Ø 20 mm, 25 mm en 30 mm) evenals voor gegoten behuizingen (UC204-210).

 

Post onderwerpen

sferische kogels | smeermiddelvrij

igus® B.V.

igus® B.V.

Sterrenbergweg 9
3769 BS Soesterberg
Nederland