LAPP lanceert alles-in-één servomotorkabel

Gepubliceerd op / LAPP

Hoe makkelijk zou het zijn als er alles-in-één kabel is die de schakelkast en omvormer met een machine kan verbinden via slechts één kabelgoot of kabelrups? De nieuwe ÖLFLEX® SERVO FD 7TCE van LAPP biedt dit gemak en is ideaal voor statische, flexibele en hoogflexibele toepassingen. Machinebouwers hoeven niet langer verschillende kabeltype op voorraad te houden, want de nieuwe alles-in-één kabel van LAPP kan deel uitmaken van een dynamische kabelketen die aan vele normen voldoet. Dit vergroot de efficiëntie van inkoop en opslag.

UL-gecertificeerde servomotorkabels

De nieuwe kabel in de LAPP-portfolio van UL-gecertificeerde servomotorkabels biedt een reeks eigenschappen die nog niet eerder in combinatie beschikbaar waren. De kabel is UV-bestendig, vlamvertragend in overeenstemming met de FT4-brandtest en heeft een verhoogde oliebestendigheid conform Oil Res I / II.

Mechanische bescherming en isolatie

Omdat de geleiders zijn gemaakt van zeer fijne koperdraden, is de kabel uitzonderlijke flexibel en daarom geschikt voor kleine buigradii in kabelgoten en in kabelrupsen met enkele miljoenen buigcycli. Daarnaast zorgt het isolatiemateriaal voor een lage EMC-capaciteit. De spanningsval over langere afstanden worden hierdoor geminimaliseerd en lekstromen door de afscherming verminderen. Doordat het materiaal is gemaakt van XLPE, kruislings gekoppeld Polyethyleen, zorgt het voor mechanische bescherming en is het te gebruiken als isolatie in het voltage bereik van 600V tot 35kV.

Toepassingen van de Lapp servomotorkabel

  • Verbindingskabel tussen servobesturing en motor
  • Bij kabelrupsen of bewegende machineonderdelen
  • Vaste, open installatie op en tussen kabelgoot en machine volgens NEC
  • Industriële machines en machinewerktuigen
  • Lineaire robots, geautomatiseerde handling apparatuur
  • Assemblagelijnen, productielijnen, in allerlei machines

De ÖLFLEX® SERVO FD 7TCE kan dankzij de UL-certificeringen als TC-ER-kabel en flexibele motorkabel bekabeld worden in de VS. Vooral bij grote installaties en bij installaties die mogelijk later uitbreiden, is dit handig. Bij kabels die enkel AWM-gecertificeerd zijn is dit niet mogelijk.

 

Post onderwerpen

servomotorkabel

LAPP

LAPP

Van Dijklaan 16
5581 WG Waalre
Nederland