Turck presenteert druktransmitter met IO-Link

Gepubliceerd op / Turck

Wat kan een druktransmitter naast het weerstaan van schokken en veranderingen in druk en temperatuur? Turck breidt het aanbod van de PT1000/2000 druktransmitters uit. De varianten met IO-Link en twee programmeerbare schakeluitgangen zorgen voor extra voordelen op het gebied van digitale communicatie, zoals een verbeterde diagnostiek en flexibele parametrering. Op deze manier kan de bedrijfstemperatuur beter in kaart worden gebracht en kan de gebruiker onderhoud beter voorspellen.

Sensortechnologie maakt voorspellend onderhoud mogelijk

Turck ontwikkelt slimme sensortechnologie en decentrale automatisering en verhoogt hiermee de efficiëntie en beschikbaarheid van machines en installaties in veel verschillende industrieën en toepassingen. Met de IO-Link die zij lanceren, wordt de gebruiker in staat gesteld om elektrische kortsluitingen en een verkeerde druk te bewaken en worden gegevens voor een efficiënte conditiebewaking getoond.

De druktransmitter met IO-Link bevat een schakeluitgang die op zowel PNP als NPN sensoren aangesloten kan worden. De plaats van de schakelpunten kan hierdoor binnen het gewenste gedrag en meetbereik ingesteld worden.

  • Zelfs bij trillingen, schokken en schommelingen in druk of temperatuur een hoge beschikbaarheid
  • Flexibel gebruik door compacte behuizing en vele parametrerings mogelijkheden
  • Breed scala aan varianten met betrekking tot drukbereik en procesaansluiting

De PT-IOL druktransmitters met bescherming tot IP67 en IP69K in tweevoudige uitvoering

De PT1000 serie dekt een meetbereik van 0 …1 bar tot 0 … 40 bar en werkt met een keramische meetcel. De PT2000 serie bevatten compleet gelaste meetcellen voor omgevingen met een hoog drukbereik. Deze heeft een meetbereik van 0 … 1000 bar. Welke serie u ook kiest, beide druksensoren garanderen een hoge meetnauwkeurigheid van ±0,3% FS BSL.

Turck

Turck B.V.

Ruiterlaan 7
8019 BN Zwolle
Nederland