Nieuwe RVS versie van Linmot: roestvrijstalen lineaire motor

Gepubliceerd op / Groneman B.V.

hNa het eerder behaalde succes van de lineaire roterende motoren van LinMot is hiervoor een uitgebreide versie ontwikkeld. De nieuwe RVS versie van de MagSpring is speciaal ontwikkeld voor de voeding- en medische industrie en is FDA goedgekeurd. Om dit te realiseren is de behuizing van de MagSpring M01-40-SSC omhult door roestvrijstaal (WkNr. 1.4404, AISI 316 L). Verder worden in dit artikel nog anderen toepassingen van de lineaire motor besproken.

RVS lineaire motor

De nieuwe RVS versie van de MagSpring bestaat uit een magnetische slider en een stator wat zorgt voor een constante veerkracht, onafhankelijk van de afgelegde weg. De MagSpring M01-40-SSC is een productvariant die is ontworpen voor situaties waar agressieve vloeistoffen zich voordoen of schuimreinigers worden gebruikt. Hiervoor bestaat de behuizing van de stator uit roestvrijstaal. In de stator is een glijlager gebouwd die ervoor zorgt dat de slider nauwkeurig wordt geleid. Hierdoor zijn deze uitermate geschikt voor gebruik in de voedings- en medische industrie en is FDA-goedgekeurd.

Voor een eenvoudige montage en uitlijning van de MagSpring is het front van de stator voorzien van M5-draadgaten en een gecentreerde pasvorm.

Toepassingen RVS lineaire motor

De functie van alle MagSprings is gebaseerd op constante kracht en permanentmagneten, dit geldt ook voor de nieuwe RVS versie.

Deze kracht wordt gegenereerd over bijna het gehele slagbereik, waardoor deze uitstekend toepasbaar is als fail safe en voor gewichtscompensatie van kracht bij verticale montage.

Daarnaast zijn er nog andere toepassingen beschikbaar.

Deze kracht wordt gegenereerd over bijna het gehele slagbereik, waardoor deze uitstekend toepasbaar is als fail safe en voor gewichtscompensatie van kracht bij verticale montage.

Post onderwerpen

industie | motor | roestvrijstaal

Groneman B.V.

Groneman B.V.

Amarilstraat 11
7554 TV Hengelo
Nederland