Uitbreiding van planeetvertragingen voor gebruik bij heugel- rondselcombinaties

Gepubliceerd op / ABI

Voor gebruik bij heugelrondselcombinaties heeft Neugart haar nieuwe assortiment uitgebreid van het leveringspakket planeetvertragingen met rondsels. Door een uitstekende samenbouw aan de planeetvertragingen is een technische oplossing gerealiseerd die in korte tijd door de gebruiker op de machine kan worden aangebracht.

Monteren op 8 verschillende planeetvertragingen

Neugart, ontwikkelaar en producten van planetaire tandwielkasten en tandwielkasten op maat, heeft de serie uitgebreid met twee typen rondsels, de PK1 en PM1. PK1 wordt op de uitgaande as van de versnellingsbak gemonteerd. Hiermee is de PKI geschikt voor spline-montage en ontstaat de vereiste veilige vormsluiting door interne overbrenging volgens DIN 5480. PM1 daarentegen is ontworpen voor montage op roterende flens van de vertragingskast. De kracht wordt geforceerd overgedragen met behulp van een mechanische interface die gestandaardiseerd is met EN ISO 9409-1.  Zowel de PK1 als PM1 zijn ontwikkeld met rechte als schuine vertanding. Daarnaast zijn de rondsels verkrijgbaar in 4 verschillende modules (2,3,4 en 5) wat de mogelijkheid geeft om de rondsels op 8 verschillende series planeetvertragingen te monteren.

Neugart GmbH produceert en levert planetaire vertragingen, speciale tandwieloverbrengingen en klantspecifieke vertragingscomponenten wereldwijd. In 2018 werd een omzet van meer dan € 95 M. gerealiseerd met ca. 730 werknemers.

Hoog draagvermogen

Een rondsel is het essentiële element van de tandheugel aandrijving voor het omzetten van roterende bewegingen van de versnellingsbak in een lineaire beweging. Versnellingsbakken hebben een krachtige aslager die ontwikkeld is aan de hand van het doel van een tandwieloplossingen. Kegelvormige of hellende rollagers die worden gebruiken, brengen de hoge niveaus van radiale en axiale kracht over die tijdens dynamische cycli met grote belastingen ontstaan.

Om de snelheidsoptimalisatie en koppels die in combinatie met het rondsel kunnen worden overgedragen nauwkeurig weer te geven, is een groot scala aan versnellingsbakmodellen, frame maten en verhoudingen beschikbaar

 

 

 

ABI

ABI

A. Hofmanweg 60
2031 BL Haarlem
Nederland