Yaskama introduceert robot voor logistiek gebruik

Gepubliceerd op / Yaskawa

De wereld van automatisering wordt steeds groter. Denk bijvoorbeeld aan het verpakken of ledigen van containers in logistieke of e-commerce markten. Voor deze werkzaamheden worden industriële robots ingezet. Yaskawa breidt daarom haar Motoman GP serie uit met de GP8L. Een robot die gekenmerkt wordt door een slanke behuizing, een goed bereik en snel realiseerbare cyclustijden. 

robot

Speciaal voor het verzamelen van ongesorteerde goederen is de GP8L ontwikkeld en geoptimaliseerd. De robot is door de lange armlengte en smalle polsen in staat om diep genoeg te kunnen reiken. Daarnaast is de GP8L ontwikkeld met zes assen waardoor het een grote wendbaarheid kent. Dit in tegenstelling tot de robotmanipulatoren zoals de GP7 of GP12 die te kort of omvangrijk zijn.

GP staat voor ‘Genrale Purpose’ en kan gebruikt worden voor een breed scala aan toepassingen. Zelfs onder zware werkomstandigheden met continu gebruikt,  heeft de GP8L een zeer goede kwaliteit.

Logistieke robot

De nieuwe robotmanipulator is geïntegreerd met mediatoevoer in de assen en geoptimaliseerde grijpers. Hierdoor wordt maximale bedrijfszekerheid gegarandeerd en kan de robot zonder enige beperkingen in iedere installatiepositie opereren. Door de combinatie van de modernste aandrijftechnologie met een slanke kinematische structuur, zijn extreem snelle cyclustijden mogelijk met een hoge herhaalbaarheid van +/- 0,02 mm. Besturing van de GP8l gaat via de al bestaande yRC1000-robotcontroller of URC100micro compacte controller.

Voor bediening en programmering kan het klassieke handheld-programmeerapparaat of de innovatieve slimme tegenhanger voor nieuwkomers in de robotica worden gebruikt. Of, en dat is bijzonder aantrekkelijk in de logistieke automatisering, kan de robot direct via PLC-functieblokken geprogrammeerd worden volgens het unieke Yaskawa MotoLogix-concept – en word de robot naadloos geïntegreerd in de PLC-programmeeromgeving. Dan is er geen robotprogrammeur meer nodig.

Post onderwerpen

Yaskawa

Yaskawa Benelux B.V.

Science Park Eindhoven 5031
5692 EB Son en Breugel
Nederland