Nieuwe IO-link radarsensoren voor uitdagende niveaumetingen

Gepubliceerd op / Turck

Niveaumetingen in tanks en silo’s nodig? Turck ontwikkelde de nieuwe LRS510 sensor om uitgebreide analyse functies voor veeleisende niveaumetingen. Het nieuwe product bevat IO-Link radarsensoren in hun niveaumeting een bereik van 0,35 tot 10 meter. Voorheen waren gedetailleerde analysefuncties enkel mogelijk in de procesindustrie met high-end radarsensoren. Tegenwoordig bieden de LRS radarsensoren dezelfde mogelijkheden. De nieuwe radarsensor is kosteneffectief en beschikt over een eenvoudige conditiebewaking.

RadarsensorenRadarsensor geschikt voor hygiƫnische ruimtes

In de fabrieksautomatisering zijn ultrasone of optische sensoren vaak niet werkzaam als gevolg van storingsfactoren zoals licht, stof of wind. Vooral in deze werkvelden wordt de nieuwe radarsensor met bescherming tot IP67/69K daarom aanbevolen. Het ontbreken van een metalen geleidingsstang zorgt er bovendien voor dat de radarsensor gebruikt kan worden in hygiƫnische ruimtes.

Het touchpad van de LRS serie met capacitieve knoppen en een doorschijnende frontkap is gebaseerd op hetzelfde concept als Turck’s Fluid 2.0 sensorplatform en maakt de uitvoer van afstands-, niveau- en volumewaarden mogelijk

Turck biedt de LRS sensoren in twee mogelijkheden, met twee schakeluitgangen of met een schakelende en een analoge uitgang. Beide varianten zijn in staat informatie voor verwerking in conditiebewakingstoepassingen in IIot te leveren. Zo kunnen naar de temperatuurwaarde ook de signaalsterkte, bedrijfsuren en schakelcycli weergegeven worden.

Gebruiksgemak voor uitdagende metingen

Ook over het gebruiksgemak is nagedacht. Zo maakt de configuratietool het mogelijk om de meetcurve van de sensor grafisch te laten zien en geeft de tool toegang tot alle belangrijke variabelen in platte tekst. Het voordeel? Het maximaliseren van de betrouwbaarheid van de niveaumeting in veeleisende toepassingen door rechtstreekse feedback van de sensor.

De belangrijkste functie volgens Turck:

– Turck Radar Monitor biedt een diepte real-time analysefunctie – met Turk IO-Link masters zonder extra software
– Uniforme bedrijfslogica voor de hele Fluid 2.0-familie
– Meetbereik van 0,35m tot 10m met een smalle openingshoek
– Directe uitgang van niveau- of volumewaarden

Post onderwerpen

radarsensor

Turck

Turck B.V.

Ruiterlaan 7
8019 BN Zwolle
Nederland