Turck’s nieuwe radarsensor voor afstandsmetingen tot 15 meter

Gepubliceerd op / Turck

Speciaal voor ruwe toepassingsgebieden in de fabrieksautomatisering en in mobiele toepassingen, lanceert Turck een nieuwe radarsensor voor afstandsmetingen tot 15 meter. Als gevolg van een bescherming tot IP69K en een schokbestendigheid van 100g zijn de apparaten zelfs geschikt voor buiten toepassingen, zoals de haven logistiek, machine- en installatiebouw en mobile equipment. 

radarsensoren

Radarsensor voor afstandsmetingen

Optische of ultrasone sensoren zijn niet geschikt voor gebruik in toepassingsgebieden zoals de havenlogistiek. Dit heeft te maken met het beperkte bereik of factoren die de resultaten kunnen beïnvloeden, zoals stof, licht of wind. Omdat de nieuweradarsensoren van Turck ongevoelig zijn voor deze externe factoren, kunnen ze in een breed toepassingsgebied ingezet worden. Naast de haven logistiek zijn de radarsensoren ook in te zetten in de machine- en installatiebouw en mobile equipment.

  • Hoogste beschikbaarheid dankzij hoge schok- en temperatuurbestendigheid en IP67/IP69K

De Turck Radar monitor maakt gebruik van realtime weergave van de signaalcurve. Door gebruik van parameterinterface wordt de instelling van de DR-sensoren vereenvoudigt. Vooral in gecompliceerde montagesituatie of bij het instellen van filters voor het onderdrukken van stoorsignalen is dit een voordeel. Verder voorkomt het FMCW-meetprincipe van de apparaten elk wederzijdse interferentie tussen de signalen als er sprake is van montage in elkaars directe nabijheid.

Alle DR-M30-IOL sensoren zijn voorzien van IO-Link en een analoge en schakeluitgang, waarbij de analoge uitgang ook als tweede schakeluitgang kan worden geconfigureerd. In conventionele toepassingen kunnen de apparaten ook zonder IO-Link worden gebruikt. Drie verschillende lensconfiguraties maken een optimale apparaatkeuze mogelijk, afhankelijk van de toepassing en of een kort en breed, een middelgroot of een lang en smal detectieveld vereist is.

 

Post onderwerpen

Turck

Turck B.V.

Ruiterlaan 7
8019 BN Zwolle
Nederland