Sitrans LR100 radartransmitters van Siemens met IP68 PVDF behuizing

Gepubliceerd op / Siemens

Siemens is al jaren bezig met de innovatie en technologie op het gebied van automatisering en digitalisering. Om de veiligheid van de gebruiker te vergroten, breidt Siemens de Sitrans LR1000-serie radartransmitters uit met twee nieuwe 80 GHz-radarmetingen. Gemeten resultaten en informatie kunnen nu vanuit de controlekamer worden ingezien of door verbinding te maken met het IoT-besturingssysteem van Siemens.

GHZ radartransmitters

Hoge gevoeligheid en meetnauwkeurigheid

De nieuwe sensoren en radar kunnen tot aan de antenne meten waardoor kostbare overvulling wordt vermeden en een meetnauwkeurigheid van 2 millimeter wordt gerealiseerd. De speciaal ontwikkelde microschip levert een snelle respons en zeer hoge gevoeligheid waarmee het detecteren van zelfs de zwakste echosignalen mogelijk wordt gemaakt.

De prestaties zijn verpakt in een water- en corrosiebestendige IP68 PVDF behuizing. De integratie van niveaumeters dan wel procesinstrumentatie aan de installatie opent nieuwe mogelijkheden; het analyseren van het proces, het identificeren van procesverbeteringen, alsmede het verhogen van de bedrijfszekerheid en veiligheid van de installatie.

Het gemak van de Sitrans LR100 radartransmitters uitbreiding

Om meetinstrumenten te onderhouden, dan wel bedienen, moesten gebruikers voorheen over muren leunen of in smalle ruimtes manoeuvreren. Met deze nieuwe technologie heeft de gebruiker minder te maken met dit soort gevaarlijke situaties en kunnen gebruikers de gemeten resultaten en informatie veilig inzien vanuit de controlekamer of door verbinding te maken met het open IoT-besturingssysteem van Siemens.

Post onderwerpen

Siemens

SIEMENS NEDERLAND N.V.

Boterdiep 37
3077 AW Rotterdam
Nederland