Hoge efficiëntie en betrouwbaarheid bij pulsatiearme pomp

Gepubliceerd op / KNF Verder BV

Hoe beweegt een vloeistof door een slangpomp en waar wordt de stroomsnelheid door bepaald? KNF breidt haar serie Smooth Flow pompen uit met de FT 70, een extra pulsatiearme pomp. De nieuwe pomp heeft een verhoogd pompefficiëntie als gevolg van toegepaste pulsatiearme pomptechnologie. Naast medische toepassingen, kan de FP 70 ook ingezet worden bij 3D-printen, inkjet en voor analytische meetinstrumenten.

vloeistof pomp

The best of both worlds

Vloeistof stroomt door een slangpomp volgens een pulserend karakter. De grootte van de pompslang en de pompsnelheid bepaalt de pulsfrequentie en puls amplitude. Speciaal voor bepaalde marktsegementen die baat hebben bij pompen met een opmerkelijk lage pulsatie, heeft KNF een extra pulsatiearme pomp aan haar Smooth Flow assortiment toegevoegd. De FT 70 combineert de sterke eigenschappen van membraanpompen met de lage pulsatie van tandwiel- en centrifugaalpompen. Dankzij het toepassen van pulsatiedempingstechnologie heeft de KNF FP 70 geen extra pulsatieverminderende elementen of slangen nodig. Hierdoor kan de nieuwe pomp van KNF zelfs in omgevingen met beperkte ruimte functioneren onder zeer lage pulsaties.

De KNF FP 70 is zelfaanzuigend en kan drooglopen, transporteert vloeistoffen rustig en schoon en is chemisch bestendig. Ook bij de keuze van de motor komen de systeemvereisten op de eerste plaats: Deze Smooth Flow pomp kan worden uitgerust met motoren van verschillende prestatieklassen en hun parameters kunnen exact op de behoeften worden afgestemd.

Pulsatiearme pomp bedient breder scala van toepassingen

In de slang wordt de drukweerstand verminderd door toegepaste pulsatiearme pomptechnologie. Dit verhoogt de pompefficiëntie met als gevolg een verhoogde stromingsprestatie. Vooral bij gebruik van kleine slangen kan dit een bepalende factor zijn. Naast een verhoogde efficiëntie zorgt een verminderde vorming van luchtbellen ook voor een toename in procesbetrouwbaarheid. KNF is gespecialiseerd in de ontwikkeling, het ontwerp en de productie van membraanpompen en systemen voor het verpompen van gassen en vloeistoffen. Met een uitbreiding van de huidige serie Smooth Flow pompen kan een breder scala van toepassingen bediend worden. Denk bijvoorbeeld aan analytische meetinstrumenten waar de punctualiteit van resultaten beïnvloed kan worden door de pulsaties van vloeistoffen. Ook medische technologieën en 3D-printen kan er baat bij hebben.

De KNF FP 70 bereikt een capaciteit tot 850 ml/min. en is ontworpen voor een werkdruk tot 2 bar. Bovendien zorgen de gepatenteerde 4-punts ventielen voor een betrouwbare zelfaanzuiging van de pomp. Er is dus geen extra aanzuigpomp nodig.

Post onderwerpen

lage pulsatie | membraanpomp

KNF Verder BV

KNF Verder BV

Utrechtseweg 4A
3451 GG Vleuten
Nederland