Nabtesco ontwikkelt nieuwe compacte RS-serie precisievertraging

Gepubliceerd op / ABI

Wat zijn de onderscheidende kenmerken van de bekende Japanse fabrikant van trochoïde vertragingskasten? De nieuwe RS-serie precisievertraging van Nabtesco is voorzien van een holle as, voor het makkelijk doorvoeren van bijv. leidingen, optica en kabels.  De serie is ontworpen voor rotatiemodules en indexeertafels voor gebruik bij machinebouwers in de lasertechnologie. Met een ongelooflijke compactheid en een combinatie van vrijwel spellingsvrije overbrenging (<1 arcmin) met zeer hoge prestaties, weet de nieuwe RS-serie zich te onderscheiden van andere trochoïde vertragingskasten.

Speciale warmtebehandeling voor hogere temperatuurbestendigheid

De basis van de nieuwe RS serie is de trochoïde vertragingskast uit de welbekende RV-C serie. Door de vertragingskast uit de RV-C serie te combineren met een geïntegreerde hoofdlager, is de nieuwe RS precisievertraging geschikt voor axiale lasten tot 9.000 kg. Daarnaast zorgt een gietijzeren basis voor een duurzame en stabiele montage. Om een hoge temperatuurbestendigheid en lange levensduur te garanderen, hebben alle componenten een speciale warmtebehandeling ondergaan tijdens het productieproces.

Voor een breed gebruikersgebied zijn er vier verschillende modellen beschikbaar. De draaggetallen variëren van 1.500 tot 9.000 kg. Dit biedt de gebruiker een variabel en schaalbaar concept

Efficiënte productie, installatie en montage

De nieuwe RS-serie is zo ontwikkeld dat indrukwekkend koppels worden overgebracht (Mnom.:2550 ton 8800 Nm / Mdyn. factor 2-2,5). Hierdoor worden maximale snelheden mogelijk gemaakt en kunnen korte cyclustijden gerealiseerd worden. Kortere cyclustijden zorgen voor een sneller productieproces wat leidt tot vermindering van productie kosten.
Daarnaast is ook gedacht aan het optimaliseren van de montagetijd van de motor. Omdat de RS-serie vertragingskasten in de fabriek al zijn behandeld met een optimaal smeermiddel en afdichting, zijn ze gereed voor installatie bij aflevering bij de opdrachtgever.

Nabtesco is wereldwijde producent en leverancier van trochoïde vertragingskasten. De productie van deze nauwkeurige kwaliteitsvertragingen vinden voornamelijk plaats in Japan. In 2019 werden meer dan 720.000 units geproduceerd met ca. 1.500 werknemers.

Post onderwerpen

RS-serie | trochoïde | Vertragingskast

ABI

ABI

A. Hofmanweg 60
2031 BL Haarlem
Nederland