Krohne lanceert duurzame niveaumeter voor water- en afvalwaterindustrie

Gepubliceerd op / KROHNE Nederland B.V.

Voor de niveaumeting van vloeistoffen in de waterindustrie en industrie van afvalwater zijn niveaumetingen van belang. Met de OPTIWAVE 1400 ontwikkelt Krohne een duurzaam instrument dat technologisch bestand is tegen de uitdagingen van de water- en afvalwaterindustrie. Tevens is de niveaumeter geschikt voor continue, contactloze niveaumetingen.

Focus op vloeistoffen met kleine stralingshoek

De OPTIWAVE 1400  beschikt over een 2-draads 24 GHz radar en een polypropyleen druppelantenne met de kleinste stralingshoek (8 °) op de markt. Hiermee biedt de niveaumeter een scherpe focus op vloeistoffen en is de meter niet gevoelig voor condensatie, turbulente oppervlakken of schuim.

Over de OPTIWAVE 1400 zegt Krohne:

De 2-draads 4 … 20 mA (HART 7) transmitter biedt nauwkeurige en betrouwbare niveaumeting tot 20 m ondanks condensatie, bewegend oppervlak of schuim. Het heeft een robuuste roestvrijstalen behuizing en IP68/NEMA 4X/6 classificatie.

Breed inzetbare niveaumeter

Naast het gebruik in water- en afvalwatermetingen kan de OPTIWAVE 1400 ook ingezet worden als niveaumeter door plastic tanks, bijvoorbeeld IBC, en voor de stromingenmeter in open kanalen of als alarm bij overstromingen.

De niveaumeter bevat roestvrijstalen behuizing en is voorzien van IP68/NEMA 4X/6 classificatie.

Krohne, wereldwijde producent en leverancier van complete meetoplossingen voor industriële procesinstrumenten, is gespecialiseerd in het ontwikkelen van flow- en niveaumeters, temperatuur- en drukmeters, draadloze communicatie en meer. Opgericht in 1921 en gestart met een hoofdkantoor in Duitsland, is Krohne uitgegroeid tot een wereldwijde onderneming met >4000 werknemers.

KROHNE Nederland B.V.

KROHNE Nederland B.V.

Kerkeplaat 14
3313 LC Dordrecht
Nederland