Nieuwe CEO Siemens Nederland en afsplitsing energie tak

Gepubliceerd op / Siemens

Siemens knipt haar activiteiten – wereldwijd en dus ook in Nederland – op. Daarom is op 1 maart 2020 Dirk de Bilde benoemd tot CEO van Siemens Nederland N.V. en Adam Middleton tot CEO van Siemens Energy B.V. Wij moesten er even induiken om te zien of dit behoorlijke gevolgen heeft voor de markt maar dat is op dit moment nog niet te zien. Wellicht in de toekomst wel dus we kijken naar de nieuwe structuur en beide CEO’s.

Siemens splits health, energie en industriƫle takken uit

Het Duitse concern kondigde op 7 mei 2019 de afsplitsing en beursgang van Siemens Gas en Power aan. Siemens AG houdt een minderheidsbelang. Een vergelijkbare move met die van Philips dat haar Lighting divisie afsplitste.

Industriele tak Siemens onder Siemens Nederland N.V.

Dirk de Bilde Siemens CEO

Dirk de Bilde, CEO Siemens Nederland N.V.

Voor de Nederlandse activiteiten betekent dit dat Siemens Nederland N.V. de industriĆ«le activiteiten voor haar rekening neemt. Dit zijn voor de Nederlandse markt enkel de ‘Digital Industries’ en ‘Smart Infrastructure’ activiteiten. Hieruit mogen we blijkbaar concluderen dat de Siemens Mobility activiteiten in Nederland beperkt zijn.

Dirk de Bilde werkt al sinds 2013 voor Philips. In eerste instantie als Business Unit Manager voor aandrijftechnologie en vervolgens 5 jaar in de metalen waarvan bijna 2 jaar aan het hoofd van een joint venture met Mistubishi. Hij diende daarna 3,5 jaar als CEO in Marokko voordat hij CEO werd in Nederland.

Gas en Power onder Siemens Energy B.V.

Adam Middleton CEO Siemens Energy B.V.

Adam Middleton, CEO Siemens Energy B.V.

De ‘Gas and Power’-activiteiten van Siemens vallen dus tegenwoordig onder Siemens Energy B.V.

CEO Adam Middleton werkt al praktisch 2,5 jaar als hoofd Energy voor Nederland. Hij heeft een brede ervaring in de energiemarkt, de olie en gas. Op LinkedIn zijn 7 verschillende werkgevers te zien waaronder Alstom, GE en Areva in zijn loopbaan voordat hij bij Siemens aantrad. Eerst als Divisional Vice President Energy Management maar hij kreeg als snel de touwtjes in handen als Managing Director.

De activiteiten en keiharde splitsing van de activiteiten is ons nog niet helemaal duidelijk als we naar de website van Siemens kijken. Industrie en Energie zijn allebei nog producten op de nieuwe Siemens site.

Siemens

SIEMENS NEDERLAND N.V.

Boterdiep 37
3077 AW Rotterdam
Nederland