Nieuw door Linmot: voorgemonteerde lineaire geleiding

Gepubliceerd op / Groneman B.V.

Er is een nieuw product toegevoegd aan het assortiment van Linmot. De lineaire geleidingen zijn aangevuld met de nieuwe DM01 serie, binnen deze serie zijn 20 varianten beschikbaar. Bij zeer nauwkeurige en dynamische bewegingen komen de voordelen van de nieuwe serie goed van pas. Om deze reden heeft Linmot een productconcept ontwikkeld waarbij de lineaire motor permanent samen met de geleiding wordt gemonteerd.

Ontwerpprincipe lineaire geleiding

De nauwkeurige lineaire beweging wordt gerealiseerd doordat de precisie-assen worden geleid door lineaire kogellagers. De behuizing van de nieuwe lineaire geleiding bevat ronde oppervlakten, dit maakt de reiniging en het onderhoud makkelijker.

De nieuwe serie bereikt door de selectie van materiaal en het ontwerpprincipe een hogere stijfheid dan eerst, vergeleken met een constant bewegende massa.

Groneman schrijft over de DM01 serie:

De kerntechnologie van de geleidingen bestaat uit de al beproefde en bewezen LinMot lineaire motoren van het type PS01-23, PS01-37 en PS01-48, (afhankelijk van de keuze). De gebruiker kan op deze manier een krachtbereik tot 572 N en slagen tot 575 mm realiseren. Acceleraties tot 390 m / s2 en een maximale snelheid van meer dan 2,9 m / s laten qua dynamiek niets te wensen over.

Voorgemonteerde lineaire geleiding

Er hoeven geen afzonderlijke onderdelen worden opgebouwd doordat elke DM01 voorgemonteerd wordt geleverd. De gebruiksaanwijzing van de geleiding is eenvoudig, doordat de hele serie is voorzien van ‘Plug and Play’ technologie. De vereiste typeparameters worden automatisch ingelezen door de servordrives, nu hoeft dit nooit meer handmatig.

 

Groneman B.V.

Groneman B.V.

Amarilstraat 11
7554 TV Hengelo
Nederland