Nauwkeurigheid tandheugelaandrijving belangrijk voor betere prestaties

Gepubliceerd op / Apex Dynamics BV

Om de kosten en prestaties van uw constructie te bewaken, is de juiste nauwkeurigheid van uw tandheugelaandrijving erg belangrijk. Wat komt er bij zo’n berekening kijken? In ieder geval spelen beschikbaarheid van alle specificaties van de gebruikte tandwielkasten, tandheugels en rondsels een grote rol. En zelfs wanneer alle specificaties bekend zijn kan het lastig zijn de precieze en gewenste nauwkeurigheid te berekenen. In dit blog leest u hoe Apex Dynamics u helpt om de specificaties in kaart te brengen en hoe ze bijstaan in het calculeren van de nauwkeurigheid van uw volledige systeem of onderdelen daarvan.

berekening tandheugelaandrijving

Het ontbreken van de specificaties van tandwielkasten, tandheugels en rondsels

Voor engineers is de nauwkeurigheid vaak moeilijk te meten, bijvoorbeeld doordat leveranciers hier onduidelijk over zijn óf deze informatie niet hebben. Het risico van het ontbreken van deze informatie, is dat engineers mogelijk kiezen voor té grote of té nauwkeurige producten. Het gevolg is een zwaardere of duurdere oplossing. Je zou kunnen zeggen dat klanten, als gevolg van vaagheid van de specificaties van de leveranciers, onterecht benadeeld worden.

Apex Dynamics wil haar klanten juist vooruit helpen en daarom staan in hun catalogus alle specificaties van de tandwielkasten, tandheugels en rondsels vermeld. Informatie over bijvoorbeeld de tangentiale kracht, spoedafwijking per meter, rechtheid, tandkwaliteit en demagnetiseer specificaties kan makkelijk terug gevonden worden. En alles tot op de micrometer nauwkeurig. Hierover zegt Apex Dynamics:

Wij willen ervoor zorgen dat engineers toegang hebben tot alle beschikbare informatie wanneer zij een keuze moeten maken en rechtvaardigen of een constructie-dossier opstellen

Precieze berekening voor engineers

De mogelijkheden zijn enorm. De nauwkeurigheid van verschillende spelingsarme tandwielkasten, tandheugels, rondsel én complete systemen kan berekend worden. Van 250 mm tot 90 meter en meer, van module 1 tot en met 12, tandheugel kwaliteit 4 tot en met 10 en nog veel meer. Naast het bieden van zo compleet mogelijke specificaties, biedt Apex Dynamics ook advies over de verschillende lengtes van de tandheugel in een systeem. Is bijvoorbeeld één tandheugel van 2 meter nauwkeuriger dan 2 tandheugels van 1 meter en wat is het verschil?

Een groot voordeel voor engineers is natuurlijk de tijdwinst, ze hebben niet langer eindeloos contact met leveranciers over onduidelijke of incomplete specificaties

Post onderwerpen

rondsel | tandheugel | tandwielkast

Apex Dynamics BV

Apex Dynamics BV

Churchilllaan 101
5705 BK Helmond
Nederland