Nabtesco: Nieuwe RS serie vertragingskast

Gepubliceerd op / ABI

Deze nieuwe serie vertragingskasten is speciaal ontworpen voor rotatiemodules en indexeertafels. Dit is voor gebruik bij machinebouwers gespecialiseerd in lastechnologie. Leidingen, kabels, optica etc. hebben een comfortabele doorvoer dat de serie is ontworpen met een holle as. Bij de levering van de RS vertragingskast is hij al voorzien van smeermiddel en is dan ook gelijk te installeren zodra hij is afgeleverd.

RS serie trochoïde vertragingskast

De trochoïdevertragingskast uit de welbekende RV-C serie is als basis gebruikt voor de nieuwe RS serie. Axiale lasten van 9.000 kg worden gerealiseerd doordat het voormalige concept wordt gecombineerd met een geïntrigeerde hoofdlager. Het resulteert in een compact concept met stabiele en duurzame montage dankzij de gietijzeren basis.

Ontwerpcritera RS vertragingskast

Alle componenten ondergaan een speciale warmtebehandeling tijdens het productieproces. Om dit te kunnen realiseren zijn alle precisievertragingen tegen hoge temperaturen bestendigd en hebben een langere levensduur. In totaal zijn er vier variërende modellen verkrijgbaar, de draaggetallen hiervan verschillen tussen de 1.500 tot 9.000 kg. Zo biedt het de gebruiker automatisch een variabel en schaalbaar concept.

Verder kunnen met de RS-serie indrukwekkende koppels worden overgebracht (Mnom.: 2550 tot 8800 Nm / Mdyn. factor 2-2,5) en zijn hoge maximale snelheden toegestaan. Korte cyclustijden worden hierdoor mogelijk, wat het productieproces versneld en tot kostenbesparingen leidt.

Bij aflevering is de RS-serie meteen gereed voor installatie bij de afnemer en de vertragingskasten zijn hiervoor al in de fabriek voorzien van smeermiddel en afdichting. Dit maakt een snelle montage aan de motor mogelijk.

Nabtesco kwaliteitsvertragingen

Abi vertelt:

Nabtesco produceert en levert trochoïde vertragingskasten wereldwijd. In 2019 werden meer dan 720.000 units geproduceerd met ca. 1.500 werknemers.

In 46 industriële landen is Nabtesco vertegenwoordigd met meer dan 13 vertegenwoordigingen. De productie van de kwaliteitsvertragingen bevindt zich vooral in Japan.

Post onderwerpen

lastechnologie | nabtesco | Vertragingskast

ABI

ABI

A. Hofmanweg 60
2031 BL Haarlem
Nederland