Black Body Source 989 voor nauwkeurige non-contact thermometingen

Gepubliceerd op / TTMS B.V.

Voor het vaststellen van lichaamstemperaturen voor medische doeleinden worden non-contact thermometers gebruikt. Isotech lanceert de Black Body Source model 989 waar. Hiermee voldoet dit apparaat aan de behoefte voor een zeer eenvoudig te gebruiken, maar hoog nauwkeurig apparaat voor de kalibratie van warmtebeeldcamera’s en infraroodthermometer.

Non-contact thermometers bij SARS uitbraak

Isotech opereert in het ontwikkelen van kalibratie apparatuur in een volledig geaccrediteerd eigen laboratorium. Begin jaren 2000 introduceerden zij de Black Body Source 988 die ingezet werd bij de uitbraak van SARS. Met oog op een hogere vraag naar een non-contact thermometers, als gevolg van Covid-19, introduceert Isotech de Black Body Source 989.

Met het oog op Covid-19 zijn de medische non-contact thermometers zeer actueel

Thermometing bij hoge en lage omgevingstemperaturen

Met een stabiliteit van 10 mK en een resolutie van 0,01 °C kan de temperatuur worden ingesteld van 20 °C tot 50 °C. In tegenstelling tot apparaten die enkel warmte kunnen meten, gebruikt dit model een thermo-elektrische warmtepomp zodat het blok zowel verwarmd als verkoeld kan worden. Hierdoor functioneert het 989 model bij zowel hoge omgevingstemperaturen als lage omgevingstemperaturen.

Om de gevoeligheid van omgevingstemperaturen te verminderen, kan er een roestvrijstalen buis aan de thermometer worden vastgedraaid.

Het 989 model is kleiner dan het 988 model en heeft twee bevestigingspunten.

 

Post onderwerpen

thermometing

TTMS B.V.

TTMS B.V.

Frankweg 25
2153 PD Nieuw-Vennep
Nederland