Nieuw lineair doorvoersysteem met modulair ontwerpprincipe

Gepubliceerd op / Weiss Nederland B.V.

Voor het implementeren van de juiste aandrijftechnologie met de juiste module heb je een doorvoersysteem nodig. WEISS is bezig met een doorvoersysteem die het mogelijk maakt systemen nauwkeuriger aan de gewenste toepassing aan te passen, de LS Hybrid die op ieder moment kan worden uitgebreid of aangepast. Het doorvoersysteem van WEISS is het enige subsysteem met een zogenaamd Plug and play ontwerp, wat het gebruiksgemak vergroot en zorgt voor lage installatie- en onderhoudskosten. 

Doorvoersysteem

Lineair doorvoersysteem met ingebouwde cilindernok

De ingebouwde cilindernok maken het mogelijk om werkstukdragers in slechts één bewegingshandeling te grijpen, transporteren en mechanisch te vergrendelen zonder speling. In vergelijking met standaard transportbandrollen, en door de directe overdracht van de nokkenbeweging op de werkdrukdrager, zorgt het doorvoersysteem LS Hybrid voor een snellere verplaatsing. Daarnaast worden de transporttijden geminimaliseerd en de precisie in alle richtingen bij het positioneren op het processtation gemaximaliseerd. Dit is het gevolg van de uitlijning tussen de slede, loopvlak en en de nok.

Elke werkstukdrager kan onafhankelijk en vrij worden geprogrammeerd: positie, versnelling, snelheid en bewegingsrichting. Er is geen specifiek patroon nodig.

Overlapping cilindernok en servomotor

Door de overlapping van de cilindernok en de servomotor wordt de motor continue in een optimale werkpositie gehouden. Hierdoor verkorten de tijden van de werkstukwissels en wordt er een hoger productierendement behaald. Dit kan oplopen tot 60 delen per minuut en wordt beïnvloed door de procestijd, cycluslokken en laden. Voor het verminderen van schokken is het bewegingsprofiel geoptimaliseerd.

Door gebruik te maken van een speciale softwaretool kan de eCam-module worden geconfigureerd om de cyclustijden te optimaliseren voor de toepassing. Dit helpt u de meest kosteneffectieve oplossing te vinden.

Post onderwerpen

lineair doorvoersysteem

Weiss Nederland B.V.

Weiss Nederland B.V.

Kruisstraat 4
7573 GJ Oldenzaal
Nederland