Krohne presenteert: de MFC400 massaflow signaalversterker

Gepubliceerd op / KROHNE Nederland B.V.

De nieuwe massaflow signaalversterker is ontwikkeld voor de massaflowmeters. De MFC400 is niet alleen inzetbaar als basisfunctie, maar ook voor veiligheidsapplicaties. Daarnaast is er ook een app beschikbaar voor smartphone of tablet. De MFC400 is een signaalversterker speciaal ontwikkeld voor alle Krohne Coriolis massaflowmeters.

Uitleg massaflow signaalversterker

Krohne legt uit over de massaflow signaalversterker:

De versterker vertaalt ruwe signalen vanuit het instrument naar signalen, die een systeem en de mens kunnen monitoren en interpreteren.

Deze uitleg klinkt lastiger dan dat het daadwerkelijk is, daarom wordt het verderop uit het persbericht makkelijker uitgelegd. De signaalversterker zorgt voor:

  • Een zorgvuldige en stabiele meting van de massaflow
  • Meting temperatuur en dichtheid
  • Meting van vloeistoffen of gassen
  • Meting van cryogene vloeistoffen tot en met hoge temperaturen
  • Meting van enkele- of meerfase vloeistoffen.

Inzetbaarheid en diagnostiek van de signaalversterker

Omdat de versterker is ontwikkeld volgens de IEC 61508 veiligheidsnorm, is hij niet alleen voor de basisfuncties inzetbaar. Hij is ook inzetbaar voor veiligheidsapplicaties. Het is afhankelijk van de I/O- en flowsensor-variant of de versterker geschikt is voor de veiligheidstoepassingen van SIL 2/3.

De diagnostiek is gelijk aan de NAMUR-norm NE 107 voor status- en foutafhandeling. Dit geeft belangrijke informatie over het proces en de omstandigheden hiervan. Verder maakt de uitgebreide (zelf)controle en informatie het mogelijk om informatie te verkrijgen over de gezondheid van de flowsensor. Via de Fieldbus interfaces kunnen de meetwaarden en de diagnostische informatie worden verzonden. Hieronder vallen HART®, RS485 Modbus, FOUNDATION™ Fieldbus, PROFIBUS® en PROFINET IO.

App massaflowsignaalversterker

Over de app vertelt Krohne:

Daarnaast is, in combinatie met de OPTICHECK Flow Mobile- app inbedrijfstelling, verificatie, diagnose en monitoring van alle OPTIMASS x400 flowmeters ook mogelijk met een smartphone of tablet, via een beveiligde draadloze Bluetooth®-verbinding (<20 m).

Verder vermeldt Khrone deze samenvattende punten:

-Signaalversterker voor alle applicaties, ontwikkeld volgens IEC 61508, SIL 2/3

-Dankzij Entrained Gas Management (EGM ™) stabiel in meerfase-toepassingen

-Slimme diagnostiek volgens NAMUR NE 107

KROHNE Nederland B.V.

KROHNE Nederland B.V.

Kerkeplaat 14
3313 LC Dordrecht
Nederland