Kogelrollen van Elesa+Ganter ontwikkelt voor iedere toepassing

Gepubliceerd op / Drabbe BV

Veel goederen worden vervoerd via een transportband op kogelrollen. Hierbij is het van groot belang dat de goederen efficiënt en veilig worden vervoerd en dat er geen beschadiging optreedt. In sommige industrieën, bijvoorbeeld in de materiaalbehandelingsapparatuur of glasindustrie, is tijdens het vervoeren extra voorzichtigheid geboden. Daarom heeft Elesa+Ganter haar productassortiment uitgebreid. Zo bevat het assortiment nu nieuwe ontwikkelde bal- en roloverdracht eenheden gebaseerd op technopolymeer. Dit maakt het vooral voor zware en gevoelige goederen veiliger om vervoerd te worden via een transportbandrol.

kogelrollen

Kogelrollen met technopolymeer

Naast de standaard UTB kogelrollen heeft Elesa+Ganter speciaal voor het hanteren van last met gevoelige oppervlakten de UTB-P kogeltransferunits met kogel van technopolymeer op acetaal basis ontwikkeld. Daarnaast is de UTB-SST met RVS kogel juist ontwikkeld voor hoekige oppervlakken. Als laatst biedt Elesa+Ganter de UTB-SST-ESD kogelrollen. Deze rollen bestaan uit ESD geleidend speciaal technopolymeer voor het voorkomen van een opstapeling van elektrostatische lading.

De UTB-SST-ESD kogelrol is speciaal bedoeld voor ESD Protected Area (EPA) bedoeld. Ze zijn zwart van kleur en hebben een RVS kogel.

Speciale toepassingen

Speciale toepassing op overslag- en transportlijnen of einde productlijnen? Hiervoor is de UTR-P roltransferunit met rol op acetaal gebaseerde technopolymeer ontwikkeld. Lasten met gevoelige oppervlakken zoals glas of keramiek kunnen door de zachte technopolymeer vervoerd worden over UTR-S rollers vervoer worden.

Elesa+Ganter is een joint venture tussen twee marktleiders op het gebied van kunststof en metalen machineonderdelen. Het assortiment bestaat uit meer dan 80.000 producten variërend van machinevoeten, deurscharnieren, veiligheidsscharnieren, handgrepen en handwielen in diverse materialen van aluminium, gietijzer, metaal, roestvast staal en kunststof tot aan beschermkappen en beschermpluggen tegen vuil, water en verf.

 

Post onderwerpen

kogelrollen | technopolymeer

Drabbe BV

Drabbe BV

Gildeweg 4
2632 BA Nootdorp
Nederland