Apex Dynamics breidt KF-serie uit met kegelwieltrap

Gepubliceerd op / Apex Dynamics BV

Sinds kort levert Apex Dynamics de KF-serie met kegelwieltrap. Het voordeel? Een hogere nauwkeurigheid, kleinere bouwgrootte én uitstekende specificaties. Op deze manier voorziet Apex Dynamics in de behoefte van haar klant werkzaam in de hoogwaardige machinebouw en werd de wens voor een compactere tandwielkast met een hogere nauwkeurigheid en een lagere speling bij een overbrengverhouding van 1:1 of 2:1 vervuld. In dit artikel gaan we dieper in op de specificaties en overbrengverhouding van de KF-serie met kegelwieltrap.

KF-serieUitbreiding KF-serie met kegelwieltrap

De overbrengverhouding van een standaard KF-serie met hypoïde trap is 3:1 tot 100:1. Echter kreeg Apex Dynamics hier veel vragen over van haar klanten en besloten ze de serie uit te breiden met een kegelwieltrap. Hierdoor kan een overbrengratio van 1:1 tot 2:1 gerealiseerd worden. Omdat Apex Dynamics zeer ervaring is op het gebied van productie en uitvoering van deze trappen, overstijgen de uiteindelijke specificaties van de tandwielkasten de markstandaard met gemak.

Apex Dynamics bewijst dat door middel van het volgende overzicht:

– Hoge nominale en maximale koppels: Tot 2x hoger
– Lage speling: Tot 40% minder
– Hoge torsiestijfheid: Tot 3 keer hoger
– Hogere radiale en axiale kracht: Tot 3 keer hoger
– Bouwgrootte: 7 groottes in plaats van 5
– Levertijd: Tot 8 weken sneller

Overbrengverhouding KF-serie

De KF serie met overbrengverhouding 1:1 en 2:1 is direct vanuit het designtool te selecteren/downloaden en kan geleverd worden met een gladde as of een as met spiebaan. Neem contact op met Apex Dynamics voor meer informatie, of kijk op onze KF-S1 kegelwiel en KF-S2 kegelwiel productenpagina.

Apex Dynamics, leverancier van tandwielkasten, tandheugels en rondsel van de hoogste kwaliteit, denkt graag met u mee over het oplossen van uw technische uitdaging. Hierover zeggen zij het volgende:

Wij zijn in staat om op korte termijn te reageren en met een inhoudelijke reactie te komen op uw vraag en doen dat natuurlijk graag

Post onderwerpen

haakse tandwielkast | KF-serie

Apex Dynamics BV

Apex Dynamics BV

Churchilllaan 101
5705 BK Helmond
Nederland