Nieuwe UL-goedkeuring bespaart tijd en kosten van Igus kabelrupsen

Gepubliceerd op / igus® B.V.

Kabels met verschillende spanningsklassen moesten tot op heden apart van elkaar gelegd worden conform de specificaties van de UL-testorganisaties. Door het verhogen van de spanningsklasse naar 300V, kunnen gebruikers chainflex buskabels naast kabels met een hoger spanningsniveau leggen. Door het optimaliseren van deze technologie worden kosten en tijd bespaard voor het ontwerp van de kabelrups.

Underwriters Labaratories

Underwriters Labaratories is een Amerikaanse onafhankelijke organisatie die de veiligheid van verschillende producten test. Vooral de regelgeving rondom brandveiligheid is erg streng. Als het gaat om kabels eist de UL dat kabels met verschillende spanningsklassen in een energietoevoersysteem altijd mechanisch van elkaar worden gescheiden. Hierdoor heeft het ontwerpen kabelrupsen altijd veel tijd en geld gekost. Om de techniek, tijd en hiermee ook de kosten naar beneden te brengen, heeft Igus de spanning van 300V voor haar CF888, CFBUS.PVC, CFBUS898 en CFBUS.PUR chainflex verhoogd en hier het belangrijke UL-certificaat voor ontvangen.

Door de spanning te verhogen naar 400V, is het niet langer nodig kabels met dezelfde spanningsniveau te scheiden

Kabelkwaliteiten met PVC of PUR

Om altijd de beste werkende en voordeligste kabel in te zetten voor bewegende toepassingen, zijn de buskabels van Igus verkrijgbaar in 4 verschillende kabelkwaliteiten met PVC of PUR buitenmantel. In het eigen testlaboratorium van Igus worden de 300V buskabels getest tot aan defect raken. Omdat een lange levensduur wordt gegarandeerd, hebben alle chainflex kabels van Igus een garantie van 36 maanden.

In een test met de CFBUS.PUR.049 buskabel met een buigradius van 10.3xd, doorstond het 17 miljoen cycli

Post onderwerpen

buskabel | rupskabel | spanningsklasse

igus® B.V.

igus® B.V.

Sterrenbergweg 9
3769 BS Soesterberg
Nederland