Leroy-Somer presenteert nieuwe range reluctantiemotoren

Gepubliceerd op / Nidec

Leroy-Somer, onderdeel van Nitec, brengt een nieuwe range hoog efficiëntie permanent magneet synchrone reluctantiemotoren op de markt. De nieuwe reluctantiemotor heet Dyneo+ en voldoet aan de voorwaarden van industriële applicaties. Het geheim? De voordelen van permanent magneet technologie gebundeld met de simpelheid van inductiemotoren. Met een rendementsniveau van meer dan IE5, is er sprake van maximale efficiëntie van IEC 60034-30-2, NEMA Super Premium en NEMA Ultra-Premium.

reluctantiemotoren

Reluctantiemotoren bevat beste van twee werelden

Aan de basis van de Dyneo+ range staat de IMfinity® inductiemotor van Leroy-Somer die een robuust en betrouwbaar karakter heeft. De nieuwe range motoren hebben een krachtig ontwerp. De constructie is opgebouwd uit kogellagers die bestemd zijn voor gebruik met frequentielagers of grote lasten op de as. Standaard aanwezig zijn de PTC & PT100 sensoren waardoor de Dyneo+ een hoge thermische beveiliging heeft. Daarnaast is er versterkte isolatie aangebracht aan de wikkeling en is de rotor geproduceerd zonder neodymium magneten.

Dyneo+ is ontworpen voor een snelle inbedrijfstelling, eenvoudige parameterstructuur en gemakkelijk onderhoud. De motor kan eenvoudig aangesloten worden doordat deze is uitgerust met een grote klemmenkast. Doordat deze nieuwe technologie zorgt voor lage verliezen in de rotor zal de warmteontwikkeling ook lager zijn. Dit heeft een positieve werking op de onderhoudskosten in met name een langere smeerinterval van de lagers.

Toepassingsgebieden

Nidec Leroy-Somer is marktleider in het fabriceren van frequentiegeregelde oplossingen en hoge energie-efficiëntie synchroom motoren. Met de nieuwe Dyneoblijft Nidec Leroy-Somer innoveren en wordt het mogelijk om significant energiebesparing te bereiken bij gebruik in verschillende snelheden en lasten. Het rendementsniveau hoger dan IE5 zorgt voor dit maximaal haalbare niveau van IEC 60034-30-2, NEMA Super Premium en NEMA Ultra-Premium. De reluctantiemotor kan daarnaast gecombineerd worden met verschillende frequentieregelaars.

In aanvulling op de aluminium IP55 uitvoering (LSHRM) en de stalen IP23 uitvoering (PLSHRM), komt Dyneo+ ook met een gietijzeren IP55 uitvoering (FLSHRM). De Dyneo+ motoren zijn beschikbaar van 11 tot 430 kW en voor snelheden van 1500 rpm tot 6000 rpm en verschijnt in twee varianten voor zeer uiteenlopende configuraties:

  • Een variant die 100% uitwisselbaar is met een standaard IEC motor en daardoor eenvoudig geïntegreerd kan worden in machines, applicaties of systemen, zonder enige aanpassing aan het huidige ontwerp
  • Een extreem compacte variant met één van de hoogste ‘power to weight’ ratio op de markt om elke ruimtebeperking aan te kunnen en het energieverbruik te optimaliseren

 

Nidec

Nidec Netherlands B.V.

Kubus 155
3364 DG Sliedrecht
Nederland