Hygiënische temperatuursensoren voor voedingsmiddelenindustrie

Gepubliceerd op / KROHNE Nederland B.V.

Voor de voedingsmiddelen- en drankenindustrie zijn er nieuwe temperatuursensoren ontwikkeld door KROHNE. Deze sensoren zijn goedgekeurd met 3A, FDA en EHEDG, heeft snel reagerende sensorpunten en een modulaire G½-hygiënische aansluiting. Al deze kenmerken worden in dit artikel benoemd en uitgelegd:

Uitleg temperatuurmeters

De nieuwe lijn van KROHNE bestaat uit temperatuurmeters in standaard- en compacte versies. De nauwkeurigheid wordt gegarandeerd door de snel reagerende sensorpunt met lage thermische geleidingsfout, ook bij korte onderdompelingsdiepten. De sensoren zijn leverbaar met twee verschillende mogelijkheden. De eerste keuze is een sensor met een verwisselbare Pt100 insert. De tweede keuze beschikt ook over een Pt100 alleen is deze nóg sneller en niet verwisselbaar. Alle instrumenten voldoen aan beschermingsklasse IP69 en zijn trilling bestendig.

Krohne schrijft:

Een modulair adaptief systeem gebaseerd op een G½ hygiënische procesaansluiting, is beschikbaar in “staal op staal” en “staal op PEEK” uitvoering. Er is tevens een breed scala aan hygiënische procesadapters beschikbaar.

Opties Krohne OPTITEMP TRA-H6x

De OPTITEMP TRA-H6x is verkrijgbaar met de volgende opties: Hart, Bluetooth en NFC. In plaats van de veelgebruikte kabelwartel is er ook een M12-connector verkrijgbaar. Het is daarnaast via de OPTICHECK Temperatuur Mobile App mogelijk om draadloze configuratie, monitoring en basisverificatie uit te voeren. Dit is mogelijk wanneer de OPTITEMP TT 33 of TT 53 als temperatuurtransmitter wordt geselecteerd. Alle instrumenten bevatten een 4… 20 mA uitgang.

Highlights temperatuursensoren

Uit het persbericht:

  • Zeer snel reagerende Pt100-sensor dankzij verbeterde sensorpunt, t05 ≤ 2s
  • Trillingsbestendig ontwerp acc. IEC 60068-2-6, compacte sensoren: ≤ 500 Hz 3g, kopsensoren ≤ 1 kHz 2g
  • Hygiënische temperatuursensor met ook optionele geïntegreerde analoge uitgang (4 … 20 mA)
  • Hoge nauwkeurigheid met korte installatielengten (20 mm), zelfs in kleine leidingen
  • Bluetooth connectie voor koppeling met KROHNE app. “OPTITEMP connect”

KROHNE Nederland B.V.

KROHNE Nederland B.V.

Kerkeplaat 14
3313 LC Dordrecht
Nederland