Hydraulische pomp voor trucks van Parker Hannifin bespaart brandstof

Gepubliceerd op / Parker Hannifin

Parker Hannifin introduceert een innovatieve hydraulische pomp voor trucks, die enkel ingeschakeld wordt voor gebruik en daardoor 200 tot 300 liter diesel op jaarbasis kan besparen. Ook is de hydraulische motor eenvoudig te bedienen, is stiller dan conventionele hydraulische pompen en verkleint de kans op ongeplande stilstand.

Brandstof besparen met hydraulische F3 truck pomp

De F3 hydraulische pomp voor trucks van Parker Hannifin

De innovatieve hydraulische pomp voor trucks wordt ingeschakeld wanneer nodig en bespaart daardoor 200 tot 300 liter diesel per jaar ten opzichte van conventionele hydraulische pompen. Ook verkleint de pomp de kans op onverwachte stilstand én maakt hij minder geluid.

Parker Hannifin introduceert haar nieuwe hydraulische F3 truck pomp, ontwikkeld om in te schakelen als de chauffeur hydraulische kracht nodig heeft in het manouveren van de truck. De Hydraulische F3 pomp van Parker Hannifin is makkelijk in en uit te schakelen, zonder de motor uit te schakelen én wordt volledig afgesloten van de motor wanneer de chauffeur deze niet langer nodig heeft. Hiermee biedt de innovatieve pomp een aanzienlijke brandstofbesparing ten opzichte van andere pompen, die continue blijven draaien en onnodig brandstof verbruiken.

Door zijn unieke ontwerp bespaart de pomp zo’n 0,6% op brandstof. Een relatief kleine besparing, maar voor de gemiddelde truck toch goed voor een besparing van 200 tot 300 liter diesel per jaar. De brandstof besparing heeft niet alleen een positief effect op kosten, maar ook op de uitstoot van broeikasgassen.

Eenvoudig te bedienen hydraulische pomp

De F3 hydraulische truck pomp is ontworpen om aangesloten te worden op de motor PTO. Door de ingebouwde mechanische onderdelen is de pomp extreem licht, compact en eenvoudig te (ont-)koppelen. De F3 pomp is geschikt voor extreme prestaties voor de meest veeleisende trucktoepassingen en is bijvoorbeeld goed toe te passen op haakarm systemen, portaal systemen en kippers. De opbrengst van de hydraulische pomp is 185 l/min bij maximaal 400 bar.

Wanneer de pomp is uitgerust met een noodstop, is de pomp met een mechanische koppeling los te koppelen van de dieselmotor.

Vergroot efficiëntie en productiviteit van trucks

Bij andere pompen gekoppeld aan een motor PTO kunnen kleine ongelukken zoals een gescheurde slang al tot ongeplande stilstand en reparaties leiden, inclusief hoge onverwachte kosten. De F3 hydraulische pomp van Parker Hannifin koppelt u echter gewoon los en leidt daarom niet direct tot stilstand. Met minder onverwachte stilstand verhoogt u de efficiëntie en productiviteit van uw trucks.

Tekening van de F3 hydraulische pomp van Parker Hannifin

Tekening van de F3 hydraulische pomp van Parker Hannifin. De pomp is compact, licht en eenvoudig te bedienen.

Minder geluidsoverlast met een hydraulische pomp

De F3 pomp maakt in uitgeschakelde stand aanzienlijk minder geluid ten opzichte van een conventionele hydraulische pomp in “bypass stand” De bestuurder is vrij om de werkplek te benaderen wanneer hij zijn werkplek nadert, zonder de motor uit te schakelen.

De nieuwe F3 van Parker Hannifin is beschikbaar in twee maten, de F3-081 en de F3-101.

Parker Hannifin

Parker Hannifin B.V.

Edisonstraat 1
7575 AT Oldenzaal
Nederland