Bosch Rexroth ontwikkelt nieuwe hydraulische lineaire aandrijving

Gepubliceerd op / Bosch Rexroth

De conventionele aandrijvingen in een slimme compacte as integreren? Bosch Rexroth is erin geslaagd een nieuwe hydraulische lineaire aandrijving te ontwikkelen, het CytoForce-concept. Hiermee kunnen simpele bewegings-, kracht- en positioneringstaken uitgevoerd worden, maar heeft de aandrijving de kundigheid van de oorspronkelijke aandrijvingen. De nieuwe lineaire aandrijving is ontwikkeld als plug and play systeem. Dit betekent dat ook niet-hydraulisch georiënteerde machinefabrikanten deze nieuwe ontwikkeling kunnen inzetten voor meer kracht, nauwkeurigheid en efficiëntie.

hydraulische lineaire aandrijving

Lineaire aandrijving on demand

De CytoForce is gebaseerd op het aandrijf systeem van Syntronix van Bosch Rexroth en bevat een servodrive. Deze servodrive zorgt voor een snelle, nauwkeurige en betrouwbare toerental van de aandrijving en regelt hiermee de snelheid en flow van de cilinder. De CytoForce bevat een cilinder waar ventielen en een pomp zijn ingebouwd. De servodrive en het cilinder zijn voor deze toepassing zo geoptimaliseerd dat de prestaties maximaal zijn en geluidsemissie minimaal.

Bosch Rexroth zegt over de servo-aandrijving het volgende:

De toerentalgeregelde servo-aandrijving vormt samen met de veiligheidskleppen en sensoren een zeer compacte en efficiënte servo-hydraulische as. Dit gesloten systeem is een energie-on-demand en door Bosch Rexroth gestandaardiseerd aandrijf- en besturingsconcept.

Hoge productiviteit met lage Total Cost of Ownership

Om ervoor te zorgen dat de compacte assen in een grote hoeveelheid gebieden toegepast kan worden, zijn de CityForce assen ontworpen zodat ze aan de criteria voor beschermingsklasse IP65 voldoen. Krachten tot 1.200 kN kunnen gegenereerd worden, afhankelijk van de configuratie. Daarnaast heeft de CytoForce een maximale slag van 1000mm bij snelheden tot 800 mm/sec. De positionerings-nauwkeurigheid is 10 μm en de herhaalnauwkeurigheid is 5 μm. De CytoForce is ontworpen om tijdens iedere fase van haar levenscyclus beschikbaarheid en efficiëntie te verzekeren.

De documentatie wordt ondersteund met 2D- en 3D CAD modellen. De assen zijn al in de fabriek geconfigureerd en hoeven – na mechanische installatie – alleen nog maar elektrisch te worden aangesloten.

Post onderwerpen

hydrauliek | lineaire aandrijving

Bosch Rexroth

Bosch Rexroth BV

Kruisbroeksestraat 1
5281 RV Boxtel
Nederland