Hydrauliek stabiele kernactiviteit voor recordomzet Bosch Rexroth

Gepubliceerd op / Bosch Rexroth

Bosch Rexroth rapporteert over 2019 een stabiele omzet, gelijk aan de recordomzet over een jaar eerder. De hydrauliek divisie bleek van grote waarde, de kernactiviteiten van het bedrijf op het gebied van industriële hydrauliek en mobiele hydrauliek bieden de solide basis. Een belangrijke groeifactor voor Bosch Rexroth is de fabrieksautomatisering. Beide markten worden in dit artikel verder toegelicht.

Hydrauliek en fabrieksautomatisering belangrijkste divisies bij Bosch Rexroth

De kernactiviteiten met industriële hydrauliek en mobiele hydrauliek bleken in 2019 een solide basis te bieden aan Bosch Rexroth. Daarnaast ontwikkelde fabrieksautomatisering zich tot een belangrijke deuropener voor nieuwe markten en klanten. Het bedrijf zet in op een leiderschapsrol in de volledig verbonden fabriek van de toekomst en Industrie 4.0.

Bosch Rexroth is een ware pionier en wil ook in de toekomst één van de drijvende krachten van innovatie blijven, daarom blijft het

Hydrauliek is als stabiele kernactiviteit belangrijk voor de recordomzet van Bosch Rexroth.

Hydrauliek is als stabiele kernactiviteit belangrijk voor de recordomzet van Bosch Rexroth.

investeren in Research and Development. Over boekjaar 2019 investeerde het bedrijf 348 miljoen euro in Research and Development, met een duidelijke focus voor hydrauliek en fabrieksautomatisering.

Industriële hydrauliek: ontwikkeling slimme hydraulische componenten

Hydrauliek en fabrieksautomatisering zijn divisies binnen Bosch Rexroth die elkaar ondersteunen. Het bedrijf blijft haar traditionele

kernactiviteit in industriële hydrauliek ontwikkelen waardoor deze perfect aansluit op de fabriek van de toekomst.

“Slimme hydraulische componenten en systemen zoals de compacte hydraulische unit CytroBox kunnen snel en eenvoudig worden geïntegreerd in connected productiefaciliteiten. Ze zijn Industry 4.0 gereed en bieden diensten aan voor het Internet of Things (IoT), bijvoorbeeld voor de conditiebewaking van machines en installaties.”

Mobiele hydrauliek divisie Bosch Hexroth profiteert van expertise Bosch in elektromobiliteit

Mobiele hydrauliek divisie Bosch Hexroth profiteert van expertise Bosch in elektromobiliteit

Marktaandeel mobiele hydrauliek groeit

Dankzij nieuwe activiteiten groeide het marktaandeel van bosch Rexroth in de mobiele hydrauliek. Ondanks gespannen marktomstandigheden bieden ontwikkelingen in elektrisch rijden, automatisering, elektrificatie en the Internet of Things nieuwe kansen. Bijkomend voordeel is dat het bedrijf hierbij profiteert van de jarenlange expertise van Bosch op het gebied van elektromobiliteit.

“Met BODAS Connect biedt Bosch Rexroth een open, schaalbare end-to-end oplossing om mobiele werkmachines met elkaar te verbinden. Het stelt klanten in staat om gegevens uit de mobiele applicatie te genereren en te analyseren. Op de BAUMA-beurs voor bouwmachines in 2019 presenteerde het bedrijf ook de eerste componenten van een toekomstige reeks elektrotechnische systemen voor werkmachines. Deze oplossingen ondersteunen de klant bij het verminderen van de uitstoot en het gelijktijdig verder verhogen van de prestaties.”

Industrie 4.0: Bosch Rexroth biedt nieuwe standaard in fabrieksautomatisering

De divisie fabrieksautomatisering is binnen Bosch Rexroth belangrijk in het aanboren van nieuwe markten en klanten. Met op software gebaseerde, geautomatiseerde en connected oplossingen biedt zij een visie op de fabriek van de toekomst, waarmee zij in 2019 haar positie als innovator heeft versterkt. Een belangrijk onderdeel hiervan is het ctrlX AUTOMATION-platform, het eerste automatiseringsplatform dat geschikt is voor 5G.

“CtrlX AUTOMATION verbindt een breed scala aan apparaten met de nieuwe communicatiestandaard en zorgt het voor een consistente connectiviteit in fabrieken. Bestaande machines kunnen met de nieuwe technologie worden geüpgraded via retrofit-oplossingen.”

Ook de Active Shuttle werd in 2019 geïntroduceerd, het autonome transportsysteem is volgens Bosch Rexroth de nieuwe standaard in intralogistiek. Met behulp van een geïntegreerd hefplatform worden ladingen tot 260 kilogram volledig automatisch geladen en gelost. Met de Active Shuttle biedt Bosch Rexroth haar klanten meer flexibiliteit en een hogere productiviteit in de geautomatiseerde fabrieksomgeving.

Hydrauliek en fabrieksautomatisering goed voor omzet Bosch Rexroth

Met 6,2 miljard euro is de omzet van Bosch Rexroth in 2019 stabiel gebleven na het recordjaar 2018. De kernactiviteiten in hydrauliek en uitbreiding in fabrieksautomatisering worden gezien als belangrijke krachten achter de omzet. Waar de omzet in Duitsland en overige Europese markten een daling liet zien, viel de omzet in met name Noord- en Zuid-Amerika hoger uit.

“In 2019 kon Bosch Rexroth het succes van het voorgaande jaar in alle regio’s evenaren. De kernmarkten van Duitsland en Europa bleven het sterkst. De omzet in Duitsland daalde met 4,1 procent tot 1,4 miljard euro. In de overige Europese markten (exclusief Duitsland) daalde de omzet in vergelijking met het jaar ervoor met 0,3 procent tot 2,1 miljard euro. In de groeimarkten in de regio Azië-Pacific/Afrika behaalde Bosch Rexroth een omzet van 1,6 miljard euro, wat neerkomt op een lichte stijging van 0,6 procent. De regio Noord- en Zuid-Amerika kende een stijging van 5,3 procent tot 1,1 miljard euro.”

Bosch Rexroth

Bosch Rexroth BV

Kruisbroeksestraat 1
5281 RV Boxtel
Nederland