Huisaansluitingen makkelijk verwerken met de DiaFlow

Gepubliceerd op / Spie Nederland

SPIE presenteert nieuwe DiaFlow applicatie voor het verwerken van huisaansluitingen.

Spie blijft innoveren

De wereld om ons heen is meer en meer aan het digitaliseren. Dit houdt in dat we sneller, efficiënter en overzichtelijker kunnen werken. Vóór de digitalisering, werden aansluitschetsen handmatig op papier getekend en moesten daarna worden gearchiveerd. Om het verwerken van huisaansluitingen gemakkelijker en nauwkeurige te maken, ontwikkelde SPIE de DiaFlow, een applicatie die zelfs ter plekke offline gebruikt wordt. Op deze manier blijft SPIE innoveren.

SPIE Nederland is Europese leider in multitechnische dienstverlening op het gebied van energie en communicatie. Zo begeleiden zij verschillende processen van netwerksystemen en energie-, infrastructurele- industriële- en gebouwinstallaties.

Maximale efficiëntie en veiligheid

In een bouwomgeving moet je rekening houden met viezigheid en weinig archiveermogelijkheden. Tekeningen die met de DiaFlow worden geschetst, worden nu gemakkelijk worden geborgd en raken hierdoor niet meer kwijt. Om schade te voorkomen, beschikt de DiaFlow naast een ingebouwd GPS systeem over de mogelijkheid om KLIC-meldingen in het register te raadplegen. Geografische gegevens worden hierdoor als ondergrond in de applicatie geïnstalleerd.

“De gebruiksvriendelijkheid stond voor ons centraal”, zeggen Applicatiebeheerder GIS van Oasen Dennis Fortman en zijn collega Cor van Grieken in koor terwijl ze deze digitale tool demonstreren. “Ook voor medewerkers – veelal monteurs – die minder digitaal ingesteld zijn, is deze applicatie een uitkomst”, verzekert de Projectleider ICT Herman van Noorloos.

Post onderwerpen

applicatie | DiaFlow | huisaansluitingen

Spie Nederland

SPIE Nederland B.V.

Huifakkerstraat 15
4815 PN Breda
Nederland