Stille maar krachtige hefkolom van Linak in tweetrapsuitvoering

Gepubliceerd op / Linak

Ook in de medische wereld wordt continue geïnnoveerd om de beste apparatuur in te kunnen zetten tijdens medische behandelingen. Linak introduceert een nieuwe LC3 hefkolom verkrijgbaar in een tweetrapsuitvoering. De tweetrapsuitvoering is uitermate geschikt bij toepassingen waar een hoog dynamisch buigmoment noodzakelijk is.

Drie- en tweetrapsuitvoering hefkolom

In de medische wereld worden hefkolommen breed ingezet. Denk aan behandelstoelen en bedden die omhoog en naar beneden bewegen, maar ook aan zware operatietafels of apparatuur in oogheelkunde. Welk type hefkolom nodig is hangt af van waar het voor gebruikt wordt. En hoewel de functies op beide hefkolommen op elkaar lijken, zijn er ook een aantal verschillen.

Beide types bieden een slaglengte tot 700 mm met een minimale inbouwafmeting van 320 mm. De  tweetrapsuitvoering wordt geleverd met een hoger dynamisch buigmoment, tot 2100 Nm. Hierdoor is de tweetrapsuitvoering zeer geschikt voor röntgenapparatuur, C-armen of andere toepassingen waar een hoog dynamisch buigmoment noodzakelijk is.

De tweetraps LC3 wordt geleverd in drie verschillende varianten, met een duwkracht van respectievelijk 4000 N, 5000 N en 6000 N (trekkracht tot 4000 N). Afhankelijk van uw specifieke ontwerp kan de inbouwafmeting variëren tussen 320 mm en 390 mm – de laatste voor een prestatie bij zware toepassingen.

Efficiënt kabelmanagement voor meer hygiëne

Hygiëne is in de medische wereld ongelooflijk belangrijk in medische apparatuur. De kabels van de hefkolommen moeten daarom efficiënt worden opgeborgen en makkelijk gereinigd kunnen worden. Bij het ontwikkelen van de drie- en tweetrapsuitvoering van Linak is daarom veel aandacht besteed aan kabelmanagement. De kabels liggen in de kolommen opgeborgen en er zijn 30 kabelcombinaties mogelijk.

Met de nieuwe tweetrapshefkolom LC3 van LINAK kunnen geavanceerde systemen in de gezondheidszorg op solide wijze worden opgeheven, met een soepele en stille beweging. Stil, veilig en krachtig.

Post onderwerpen

hefkolom | medische apparatuur

Linak

Linak Actuator Systems B.V.

Nikkelstraat 39
4823 AE Breda
Nederland