Parker lanceert minder vervuilende koeldroger

Gepubliceerd op / Geveke

Koeldrogers zijn essentieel voor het voorkomen van condensvorming op stroom afwaartse leidingen . Helaas zijn veel koelinstallaties zeer milieu vervuilend, dit wordt uitgedrukt met een GWP-factor. Dit ‘Global Warming Potential factor’ geeft aan in welke mate het gas effect heeft op de opwarming van de aarde. Parker introduceert twee nieuwe perslucht koeldrogers. De StarlettePlus-E en PoleStar Smart-E series bevatten koelmiddel R513A. Een koelmiddel met een GWP-factor die zelfs onder de toekomstige wettige norm valt.

Global Warming Potential factor

Een veel gebruikt koelmiddel is R134a. Dit koelmiddel bevat stoffen die het broeikaseffect versterken (GWP-factor van 1300). Om de toename van het broeikaseffect te verminderen, mogen perslucht koeldrogers met een GWP-factor van meer dan 2.500 niet meer in nieuwe apparatuur worden gebruikt. De komende jaren wordt deze factor zelfs verder gereduceerd tot 750. Hiermee voldoet de nieuwe perslucht koeldroger van Parker, met een GWP-factor van 573, zelfs aan de toekomstige wettelijk norm. Parker is marktleider in aandrijvings- en besturingstechnologieën en werkt voor industriële en digitale markten, zowel binnen- als buiten Europa.

  • Energie efficiënt door nieuwe warmtewisselaar
  • Minder milieubelastend, de GWP-factor ligt ruim beneden de huidige norm
  • Koelmiddel is niet brandbaar
  • R513A heeft dezelfde eigenschappen als ‘oude’ koelmiddel R134A

Lager en efficiënter energieverbruik

De koeldroger met koelmiddel R513A van Parker is ontwikkeld met een aluminium warmtewisselaar en zijn in staat de ingekomen perslucht voor te koelen. Energieverbruik wordt hierdoor gereduceerd. Daarnaast zijn de nieuwe koeldrogers zo efficiënt ontworpen dat het koelcircuit een lager opgenomen vermogen heeft en hierdoor 40% minder koelmiddel nodig heeft t.o.v. traditionele koelmiddelen. Ook zijn alle units ontworpen met een dubbele frequentie 50/60Hz stroomvoorziening.

Post onderwerpen

koeldroger

Geveke

Geveke persluchttechniek

Kabelweg 21
1014 BA Amsterdam
Nederland