Vroegtijdig detecteren van schade met gecombineerde sensor van ARGO-HYTOS

Gepubliceerd op / Argo Hytos

Om machines in goede conditie te houden is regelmatig onderhoud nodig. Het onderhoud van mobiele en stationaire machines wordt bemoeilijkt door het feit dat verschillende onderdelen niet altijd goed te bereiken zijn. Deze onderdelen worden daarom alleen gecontroleerd tijdens de grote onderhoudsbeurten. Om te voorkomen dat er gebreken ontstaat die te laat worden ontdekt, ontwikkelde ARGO-HYTOS de gecombineerde LubCos Guard sensor, om onopgemerkte storingen of schade te detecteren.

Uitstellen van onderhoud bij moeilijk te bereiken onderdelen

Tijdens een onderhoud van machines, moeten machines worden stilgelegd wat tijd en uiteindelijk geld kost. Zeker als er onderdelen in de machines aanwezig zijn die moeilijk te bereiken zijn

Om kosten laag te houden worden moeilijk te bereiken onderdelen alleen gecontroleerd bij grote onderhoudsbeurten. Een storing of schade die eerder optreedt wordt daarom niet opgemerkt met mogelijk grotere consequenties als gevolg.

ARGO-HYTOS, producent van mobiel gedreven machines en werktuigbouwkunde, produceerde eerder al sensoren die de conditie van moeilijk te bereiken onderdelen aangeeft, de LubCos H20+ II conditie sensor en de OPCom FerroS slijtage sensor. Beide sensoren moesten geïnstalleerd worden voor een optimale werking.

Van twee sensoren naar één

ARGO-HYTOS ontwikkelde een gecombineerde sensor, de LubCos Guard. De combinatie van de twee sensoren maakt het mogelijk om belangrijke olie parameters en slijtage te monitoren.

Voorheen was er voldoende installatie ruimte om beide sensoren aan te brengen. Tegenwoordig zijn zowel stationaire als mobiel hydraulische systemen zo compact, dat het moeilijk wordt om twee sensoren te installeren.

Naast bovengenoemde kenmerken, meet de LubCos Guard ook de polariteit van de olie en de geleidbaarheid. Hiermee kan de sensor oliemengsels en de afbraak van andere toevoegingen detecteren. Deze parameters worden tevens gebruikt om de levensduur van de olie te berekenen. Het vervangen van de olie kan efficiënt ingepland worden en lange stilstand van de machines wordt hiermee voorkomen.

 

Post onderwerpen

sensor

Argo Hytos

Argo Hytos


Ohio
Nederland