Frameloze servomotoren voor OEM-aandrijfoplossingen

Gepubliceerd op / WITTENSTEIN Benelux

Speciaal voor aandrijfoplossingen in OEM-machines heeft WITTENSTEIN cyber motor GmbH een nieuwe frameloze servomotor op de markt gebracht. De cyber® kit line small maakt vele innovatieve ontwerpopties mogelijk en kunnen worden ingezet in omgevingen waar hoge dynamiek belangrijk is. 

frameloze servomotorDoor het lagerloze ontwerp en een ruime mogelijkheid aan configureerbare varianten hebben gebruikers maximale flexibiliteit bij het ontwikkelen van de machine. Daarnaast zorgen de compacte afmetingen en het lage gewicht van de nieuwe cyber® kit line small voor een extreem hoog vermogensdichtheid. Het motorontwerp heeft een geoptimaliseerde koppel zorgt voor ruimtebesparende aandrijftechnologie in een omgeving waar hoge dynamiek noodzakelijk is.

Frameloze servomotor

Dankzij het speciale ontwerp van de stators – 24 afzonderlijke tanden die in een ronde vorm zijn gebogen en afgedicht met een hoge kopervulfactor – bereiken de servomotoren in de cyber® kit lijn small continue koppels die meer dan tien procent beter zijn dan alle andere vergelijkbare motoren op de markt.  Voor veel gebruikers betekent dit een ware revolutie. Hetzelfde geldt voor de opgegeven toerentallen: met tot 8000 tpm zetten ze de maatstaf op het gebied van dynamiek voor een servomotor van dit type.

De cyber® kit line small onderscheidt zich naast eerder genoemde kenmerken ook door een grote holle as. In een omgeving waar ruimte een kritische factor speelt, versimpelt dit het ontwerpproces van de robotassen. Het voordeel is dat bijvoorbeeld kabel-, perslucht-, vacuüm-, glasvezel- en laserdoorvoeren voor grijpelementen en sensoren op een veilige manier in de kleine ruimte uitgevoerd kunnen worden. Met behulp van geïntegreerde temperatuursensoren en een optionele Hall-sensor zijn er meerdere variaties mogelijk op het gebied van connectiviteit.

De nieuwe cyber®-kitlijn small bestaat uit twee maten met een buitendiameter van 50 mm en 85 mm, elk in drie lengtes, evenals twee spanningsklassen (60 V en 600 V) en twee holle-asversies van verschillende afmetingen.

Post onderwerpen

WITTENSTEIN Benelux

WITTENSTEIN BV

Vaartstraat 90
9270 Kalken
België