Apex Dynamics ontwikkelt hoog koppel flenstandwielkast

Gepubliceerd op / Apex Dynamics BV

Jarenlang zijn technici en engineers bezig met de verdere ontwikkeling van planetaire tandwielkasten met als doel perfectioneren en optimaliseren. Om het overbrengen van koppel mogelijk te maken in een beperkte ruimte bracht Apex Dynamics de hoogwaardige AP High Torque serie op de markt met uitgaande ISO9409 flens. De AP High Torque is zeer geschikt voor veeleisende, hoge-precisie toepassingen zoals robots, lineair systemen en in de automotive. Reden? De AP High Torque beschikt, in tegenstelling tot andere veel gebruikte series, niet over 3 maar 4 planeettandwielen.

Planetair stelsel

Hoog koppel vermogen met compact formaat

Door de verschillende patenten en vindingen in de tandwielkasten, kunnen de planetaire tandwielkasten van Apex Dynamics de hoogste koppels aan. Apex Dynamics wilde echter verder gaan en een tandwielkast ontwikkelen die meer koppels aankunnen, meer koppels kunnen verwerken en toch compact blijven. Speciaal hiervoor bracht Apex Dynamics de serie AP op de markt.

Apex Dynamics, leverancier van tandwielkasten, tandteugels en rondsels, heeft grote stappen gemaakt in de constructie, het materiaal, hardingsmogelijkheden, afdichtingen, lageringen en productienauwkeurigheid

Verhoogd aantal planeetwielen

Hoe werkt het mechanisme van de AP High Torque serie en waarom heeft deze meer koppels overbrengen dan andere series? Het heeft te maken met het aantal planeetwielen. In de AP serie drijft het zonnewiel 4 (!) tandwielen aan die op hun beurt ook draaien in een hol tandwiel. Dit resulteert in de mogelijkheid om 33% meer koppel over te brengen, extreem spelingsarm.

Doordat er in de AP 4 planeetwielen zitten, is de overbrengverhouding in de laatste trap altijd 4 of 5,5 absoluut. Dat is de reden dat de totale overbrengverhouding van de AP altijd een veelvoud van 4 of 5,5 is

 

Post onderwerpen

planeettandwielen | tandwielkasten

Apex Dynamics BV

Apex Dynamics BV

Churchilllaan 101
5705 BK Helmond
Nederland