Siemens kondigt nieuwe firmware aan voor Simatic-controllers

Gepubliceerd op / Siemens

Siemens speelt handig in op een wereld waar meer, veiliger en snellere data opgeslagen wordt in verschillende systemen met de ontwikkeling van firmware voor Simatic-controllers. Met het oog op een verbeterde data-integratie en diagnosefuncties lanceert Siemens de Simatic S7-1500 firmware V2.8. Met de Simatic S7-1200 firmware V4.4 van Siemens worden het aantal communicatiefuncties uitgebreid wat het overdragen van platform overschrijdende gegevens naar andere systemen op hogere niveau gemakkelijker maakt. Om de controllers zo veelzijdig mogelijk inzetbaar te maken zijn de toepassingen zeer veelzijdig en varieert het gebruik van industriële projecten tot projecten in landbouw en infrastructuur.

Hogere veiligheid met nieuwe firmware

Toegang tot de Simatic S7-1500 controllers met de V2.8-firmware worden mogelijk gemaakt via verschillende IP-netwerken. Voor maximale veiligheid worden e-mailgegevens met gevoelige inhoud beveiligd en versleuteld verstuurd via beveiligde e-mailberichten met een bestandsbijlage. De nieuwe webserver biedt veilige en gemakkelijke overdracht van data waardoor gebruikers gestandaardiseerde toegang krijgen tot variabelen voor persoonlijke evaluaties. Simatic S7-1200 firmware V4.4 zorgt met een uitbreiding van de communicatiefuncties voor meer connectiviteit, zoals gestandaardiseerde horizontale en verticale communicatie.

De de nieuwe Simatic S7-1500 CPU’s bieden een breed scala van diagnosefuncties: de apparaat overschrijdende project-trace maakt een betere diagnose van de installatie mogelijk, ongeacht de CPU die hierbij betrokken is

Hogere efficiëntie en kortere laadtijd

Ook aan diagnosefuncties voor de OPC-UA server is gedacht. Met behulp van online-diagnoseweergave, het OPC UA-verbindingsbeeldscherm en informatie in het diagnosebuffer wordt ruis in de communicatie sneller opgemerkt en verwerkt. Om de efficiëntie van de OPC UA-server te maximaliseren, hoeft deze, als gevolg van het nieuwe firmware V2.8,  enkel bij TIA Porta-downloads opnieuw opgestart te worden wanneer er wijzigingen worden aangebracht in OPC UA-relevante gegevens. Het resultaat is een kortere laadtijd.

Met de Siemens OPC UA Modelling Editor (SiOME) kunnen gebruikers OPC UA-informatiemodellen definiëren en de branchespecifieke companion-specificaties op de Simatic-besturing weergeven. Als optie verkrijgbare push-in klemmenblokken vereenvoudigen het gebruik door montage zonder gereedschap

Post onderwerpen

controllers | firmware

Siemens

SIEMENS NEDERLAND N.V.

Boterdiep 37
3077 AW Rotterdam
Nederland