Bosch Rexroth lanceert filtersysteem voor hydraulische systemen

Gepubliceerd op / Bosch Rexroth

Om hydraulische systemen langdurig en veilig te kunnen gebruiken is een goedwerkende filtratie van de vloeistof essentieel. Vuil deeltjes zijn namelijk niet zichtbaar voor het blote oog en worden daarom vaak niet opgemerkt. Het gevolg is een storing in het systeem als gevolg van een vervuilde vloeistof. Bosch Rexroth introduceert haar vijfde generatie filtermiddelen die vervuiling van de vloeistof op een betrouwbare wijze blokkeren

Een hoge retentiegraad voor een schone hydraulische vloeistof

Om de efficiëntie van filtersystemen te beoordelen, wordt de hoogte van de retentiegraad gemeten. De ß-waarden van het nieuwe filtermateriaal van Bosch Rexroth is meer dan 200, waarmee het nieuwe filterelement tot 50 procent meer deeltjes opneemt. Het filtersysteem kan een optimaal gereinigde hydraulische vloeistof bereiken en op deze manier wordt de kans op een storing als gevolg van vuil gereduceerd.

De ß-waarden van het nieuwe filtermateriaal conform ISO 16889 overschrijden 200 ruimschoots, afhankelijk van de filterclassificatie.

Elektrostatische ontlading bij gebruik van oliën

Zink- en asvrije oliën, die tegenwoorden steeds meer worden gebruikt voor hydraulische systemen, hebben een verminderd geleidingsvermogen. Bij een vermogen van minder dan 300 picosiemens per meter, neemt het risico op elektrostatische ontlading toe. De nieuwe filterelementen van Bosch Rexroth bevatten een extra geleidend vliesfiltermedium die een ladinguitwisseling tussen olie en filtermateriaal bewerkstelligen. Het risico op een elektrostatische lading en ontlading in het filter neemt hierdoor af.

Elke ontlading kan een zeer kleine hoeveelheid olie verbranden en de levensduur van het medium verminderen. Ook kunnen ontladingen gaten branden in de filterlagen. Hierdoor wordt de retentiegraad verminderd en neemt het risico toe dat deeltjes door het filter komen en schade veroorzaken in het systeem.

 

Post onderwerpen

hydraulische vloeistof

Bosch Rexroth

Bosch Rexroth BV

Kruisbroeksestraat 1
5281 RV Boxtel
Nederland